Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Newton Johnson Sauvignon Blanc 2018

Vad tyckte du?

Newton Johnson Sauvignon Blanc 2018

Sydafrika, Upper Hemel en Aarde Valley, 750 ml, 14%

Vinet är gjord av druvor från två olika områden, övre Hemel-Aarde-dalen och Elgin. Båda är svala områden, varav det förstnämnda är maritimt medan Elgin räknas att ha fastlandsklimat. Druvorna från Hemel-en-Aarde bidrar med syra och mineralitet medans druvorna från Elgin bidrar med mognad som ger vin ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Sauvignon Blanc, Semillon

Smaknotering

Vinet har en fin, halmgul färg och en komplex bouquet med inslag av citrus, kapris och sparris. Smaken är krispig, frisk med tropiska inslag av passionfrukt och ett krämigt avslut.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet är gjord av druvor från två olika områden, övre Hemel-Aarde-dalen och Elgin. Båda är svala områden, varav det förstnämnda är maritimt medan Elgin räknas att ha fastlandsklimat. Druvorna från Hemel-en-Aarde bidrar med syra och mineralitet medans druvorna från Elgin bidrar med mognad som ger vinet en fin fyllighet. Upp till 8% fatlagrad semillon ingår i denna "minicuvee" vilket i sin tur ger vinet ytterligare fyllighet.

Producenten

Egendomen Newton Johnson ligger pittoreskt inte långt från havet i Övre Hemel an Aarde Valley, nära hamnstaden Hermanus i Sydafriksa Western Cape region. Den grundades av Dave Johnson och Felicity Newton år 1997. Dave Johnson har 30 års erfarenhet inom vinindustrin och även hans två bröder Bevan och Gordon arbetar också på vingården, med Gordon som vinmakare. Vingårdens unika läge på Upper Hemel an Aarde Valley (vilket betyder Himmel och jordens dal på afrikaans), där fälten ligger 2 till 8 km från havet, gör området ett av de häftigaste i Sydafrika. Det är tack vare de svala vindarna från Ishavet, som gör det möjligt att tillverka viner av världsklass med fokus på elegans och ”terroir”. Särskilt Pinot Noir och Chardonnay trivs i området, men båda Syrah och Sauvignon Blanc har också visat sig kunna ge fantastiska viner. Marken består av granit, kvarts och lera. Newon Johnson jobbar ekologiskt och de använder inte bekämpningsmedel. Vingården är känd som en av Sydafrikas bästa och Newton Johnson Family Vineyards Pinot Noir är den enda sydafrikanska Pinot Noir som har fått fem stjärnor tre år i rad av John Platter, Sydafrikas svar på Robert Parker.
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du