Filtrera & anpassa

Viner med Sémillon

Semillon är en druva som har sitt ursprung i Bordeauxregionen i Frankrike, men idag odlas den även i andra delar av världen såsom Australien, Sydafrika och Kalifornien. Druvan är känd för att ha en hög sockerhalt vilket ger viner med en mjuk, fyllig ...

Läs mer om Semillon
Dölj atlas

Mer om vin med Semillon

Semillon är en druva som har sitt ursprung i Bordeauxregionen i Frankrike, men idag odlas den även i andra delar av världen såsom Australien, Sydafrika och Kalifornien. Druvan är känd för att ha en hög sockerhalt vilket ger viner med en mjuk, fyllig och honungsliknande smak. Viner gjorda på Semillon kan även ha en nötig karaktär och en viss syrlighet.

Semillon är en druva som passar utmärkt till en rad olika maträtter. Vinet kan särskilt rekommenderas till rätter som innehåller skaldjur, fisk eller kyckling. Semillonvinet kompletterar dessa rätter på ett fantastiskt sätt och ger en fin balans till rätter med en mild smak. Vinet kan även passa till kryddig mat, men här är det viktigt att välja en variant av Semillon som har högre syra, för att balansera ut kryddigheten.

Semillon trivs bäst i ett varmt och fuktigt klimat, och trivs särskilt bra i regioner med närhet till havet eller floder. Druvan kan vara svår att odla då den är känslig för sjukdomar och skadedjur, men med rätt vård kan den ge viner av hög kvalitet.

Semillon är en druva som har en lång och intressant historia, och dess popularitet fortsätter att öka runtom i världen. Med sin mjuka smak och mångsidighet i matkombinationer, är Semillon en druva som definitivt är värd att upptäcka för vinälskare och matentusiaster överallt.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du