Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Baron Micaela Cream Sherry

Bodegas BaronMicaela Cream Sherry

Spanien, Jerez, 750 ml, 17,5%

För första gången på Winefinder i liten allokering - söt och ljuvlig sherry när den är som bäst! Micaela-serien kommer från ”yngre rankor” (20-60 år) och representerar en fruktdriven och drickvänlig stil. Namnet Micaela kommer från vinmakaren Enriques farmor. Cream är gjort av 70% Micaela Oloroso oc ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Färgen är mörk som bärnsten. En stor, kraftfull doft av torkad frukt, karamell och söta mandlar. Smaken är fin och söt med toner av russin, godis nötter och en fin sälta i en välbalanserad eftersmak. En fantastiskt sherry-upplevelse! Naturvin från Dryckesbutiken.

Drickes
Alkoholhalt
17,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
10ºC
Sockerhalt
70 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

För första gången på Winefinder i liten allokering - söt och ljuvlig sherry när den är som bäst! Micaela-serien kommer från ”yngre rankor” (20-60 år) och representerar en fruktdriven och drickvänlig stil. Namnet Micaela kommer från vinmakaren Enriques farmor. Cream är gjort av 70% Micaela Oloroso och 30% Micaela PX som blandas strax före buteljering. PX är en berikad, ojäst druvsaft som är intensivt söt och som fått vila på Solera i 4 år. Cream Micaela har en sockerhalt på cirka 70 gram, vilket gör den perfekt balanserad söt med nötiga aromer, god fräschör och en mineralsalt avslutning.

Producenten

Bodegas Baron har en historia som dateras bak till 1805 (deras äldsta Solera har dock spår av över 400 år gammalt vin i sig). Bodegans nuvarande ägare tog över 1985 då den köptes av dagens vinmakare, Enrique Perez’s, farfar. Farfaderns livshistoria är en saga i sig självt - hans lokala smeknamn var Xixarito (namnet betyder Lilla Ärtan och tillkom för att han under en period bara hade råd att äta ärtor). Xixarito växte upp som en fattig föräldralös pojke. Han hankade sig fram på småjobb med en hemlig dröm om att en dag få göra sherry. I vuxen ålder började han göra sig pengar på att återvinna järn från skrotupplag och han sågs lite som byns tiggare. När järnindustrin började ta fart vände hans lycka och för pengarna han tjänade köpte han bodegan - till byfolkets stora förvåning. Idag drivs bodegan av barbarnet Enrique. Man äger 30 hektar på Albariza-jordmån utanför Sanlucár de Barrameda. Till skillnad från många andra sherryproducenter som köper färdig must, gör man på Bodegas Baron allt själva - från vingård till viner.

http://bodegasbaron.es/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du