Filtrera & anpassa

Viner producerade på Palomino

Palomino är en vindruva som ursprungligen härstammar från Spanien men som nu odlas i många delar av världen, särskilt i Sydamerika. Denna vindruva är mest känd för att användas för att göra sherry, en alkoholhaltig dryck som är populär över hela ...

Läs mer om Palomino
Dölj atlas

Mer om vin med Palomino

Palomino är en vindruva som ursprungligen härstammar från Spanien men som nu odlas i många delar av världen, särskilt i Sydamerika. Denna vindruva är mest känd för att användas för att göra sherry, en alkoholhaltig dryck som är populär över hela världen.

Palomino-vindruvan kräver en specifik typ av jordmån och klimat för att trivas. Den trivs bäst i en kalkrik jordmån som är väl dränerad och där det finns tillräckligt med solsken och värme. I Spanien odlas denna vindruva vanligtvis i regionen Jerez i Andalusien, där klimatet är varmt och torrt.

Vad gäller mat, passar Palomino-vindruvan perfekt till tapas och andra spanska delikatesser, som oliver och ost. Det är också en populär ingrediens i marinader och såser, där dess subtila smaker kan lägga till en unik touch till en mängd olika rätter. Men den används främst för att göra sherry, som traditionellt serveras som aperitif eller dessertvin.

Palomino-vindruvan har en subtil smak som kännetecknas av noter av gröna äpplen, citrus och mineraler. Det är en vindruva som har varit en viktig del av Spaniens kultur och ekonomi under många århundraden och fortsätter att vara en av de mest respekterade druvorna i vinvärlden idag.

Sammanfattningsvis är Palomino-vindruvan en unik och mångsidig druva som kräver specifika odlingsförhållanden för att trivas. Dess subtila smak passar perfekt till spanska rätter och används främst för att göra sherry, en populär alkoholhaltig dryck över hela världen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du