Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Feuerheerd´s Vintage Port 2017

Feuerheerd´sVintage Port 2017

Portugal, Porto, 750 ml, 20%

2017 är ett fantastiskt år för portvin och på Feuerheerd så har de från detta år skapat en vintage port som kommer att ha ett mycket långt liv framför sig. Denna årgång är tillverkad enligt alla konstens regler med två års lagring på fat. Druvorna behandlas som alltid med en mycket stor omsorg för a ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Friska, intensiva och bäriga aromer av björnbär, blåbär, plommon, fikon och viol med en lång eftersmak med fina nyanser av mineralitet. 

Drickes
2019-2037
Alkoholhalt
20%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar mycket bra till smakrika ostar samt till desserter med choklad och nötter. Att njuta vinet på egen hand är också en upplevelse i sig.

Vinet

2017 är ett fantastiskt år för portvin och på Feuerheerd så har de från detta år skapat en vintage port som kommer att ha ett mycket långt liv framför sig. Denna årgång är tillverkad enligt alla konstens regler med två års lagring på fat. Druvorna behandlas som alltid med en mycket stor omsorg för att sedan pressas sedan på det traditionella portugisiska sättet med fötterna följt av jäsning och macerering fram till det buteljeras ofiltrerat.

Ett klassexempel på hur bra Vintage ska vara med djup rubinröd färg och violetta kanter. 

Producenten

Feuerheerd's grundades 1815 av den tyska affärsmannen Dietrich Matthias Feuerheerd, som inledde sin kompromisslösa strävan att skapa storslagan portviner. Han sökte enbart efter den bästa kvaliteten och gjorde omfattande resor i Douro-dalen och spenderade sin tid med att plocka och köpa de fat med portvin och lagra dessa i djupa källare i portvinbyn Villa Nova de Gaia för att sedan sälja dem till marknaderna i norra Europa.

Med över 200 års historia har Feuerheerd's etablerat sig som ett världskänt portvinmärke världen över. 2006 blev Feuerheerds del av Sogevinus Fine Wines, men numer är det ett familjeägt portvinhus som ägs av Barão de Villar-Vinhos, som i sin tur ägs av den välkända portvinsfamiljen Van Weller.

Visionen är att erbjuda de traditionella portvinstyperna av hög kvalitet. Det läggs särskilt en stor dygd vid att lagra gamla Colheitas, som efter årtionden med perfekt lagring visar mycket bra kvalitet till rimliga priser.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du