Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Stadt Krems Weinzierlberg Grüner Veltliner, Weingut Stadt Krems 2016

Vad tyckte du?

Weingut Stadt Krems Weinzierlberg Grüner Veltliner, Weingut Stadt Krems 2016

Österrike, Kremstal, 750 ml, 12,5%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2016

Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

Weingut Stadt Krems skapades ur två historiska arv. Det första var egendomen Bürgerspitalstiftung - som bildades år 1210 av hertig Leopold IV av Babenberg som ett offentligt sjukhus i Krems och som inkluderade vingårdar. Det andra var det generösa arvet av Ulrich von Dachsberg i Krems, som också han gav staden fler vingårdar år 1452. Med över 550 år av historia, är Weingut Stadt Krems en av de äldsta vinproducenterna i Österrike, och även i hela Europa. Weingut Stadt Krems är medlem i föreningen "Traditionsweingüter Österreich" (De traditionella vingårdarna i Österrike), en grupp vars uppgift är att bevara historiska vingårdar i landet.

Odlingarna hittas främst på de södra och sydöstra sluttningarna av Krems marker. Det ger optimala förutsättningar för odling av grüner veltliner som får mycket krydda och fin struktur. Total har man 75 hektar som ligger inom stadens gränser.

http://www.weingutstadtkrems.at/english/