Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Bründlmayer Gruner Veltliner Kamptaler Terrassen 2012

Vad tyckte du?

Weingut Bründlmayer Gruner Veltliner Kamptaler Terrassen 2012

Österrike, Kamptal, 750 ml, 13%

Vinstockarna beskärs i Y-form för bättre solbestrålning. Vinet jäses i temperaturkontrollerade ståltankar. Ingen ekfatslagring. DRUVOR 100% Grüner Veltliner Grüner-Veltliner är Österrikes viktigaste gröna druva – den täcker omkring en tredjedel av landets cirka 58 000 hektar (dess arealer uppgår ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2012

Druvor

Grüner Veltliner

Smaknotering

Österrikes nationaldruva från mästaren i Langenlois, Willy Bründlmayer! Tasting note Ren, snygg, stil med de typiska dragen av vitpeppar och aprikoser. Medelintensiv doft av grön citrus, mogen, röd grapefrukt och mineral. Smaken är frisk och intensiv med en aning vitpepparkrydda i avslutningen.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet & maten

Med sin lite kryddiga smak och samtidigt rena, friska framtoning ett utmärkt val till rökt fisk. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Vinet

Vinstockarna beskärs i Y-form för bättre solbestrålning. Vinet jäses i temperaturkontrollerade ståltankar. Ingen ekfatslagring.

DRUVOR 100% Grüner Veltliner

Grüner-Veltliner är Österrikes viktigaste gröna druva – den täcker omkring en tredjedel av landets cirka 58 000 hektar (dess arealer uppgår till drygt 18 000 hektar). Flera av landets producenter har sedan slutet av 1980-talet (inte minst under det remarkabla kvalitetslyftet under andra hälften av 1990-talet) också visat att det är en högklassig druva som med god marginal står upp mot flera av världens största gröna druvor, exempelvis Riesling och Chardonnay.

Grüner-Veltliner ger torra (ett fåtal söta viner går att finna) och mycket friska viner med en fin fruktighet som går från päron och citrus i unga viner till rikare och mer tropiskt fruktiga toner i mogna eller sent skördade viner. En riktigt ung Grüner-Veltliner kan vara svår att skilja från ett vin av Riesling, men den har oftast en ton av grapefrukt (snarare än rieslingsvinets lime och persika) och bjuder ibland också på en fet och lite sötsyrlig nyans av yoghurt och jäst (i positiv mening). Beroende på vilken typ av jord druvorna har vuxit i får vinet också en lätt rökigt och rostad arom. Bättre viner av Grüner-Veltliner har en enastående lagringspotential, i vissa fall flera decennier, och mår oftast bra av minst två till tre års mognad innan konsumtion.

LAGRINGSHORISONT 2013-2016, samtidigt som vinet erbjuder oerhörd glädje i sin ungdom kommer detta vin utan tvekan att utvecklas till ett imponerande vin med några år i källaren.

Producenten

Willi Bründlmayer är österrikisk vinodlings självklara galjonsfigur, en vinprofessor med oerhörd känsla för naturen och för jordens framtid. Vinföretaget grundades av Willis föräldrar och 1980 tog han och hustrun Edwige över driften. I dag brukar man 60 hektar vingårdar i vindistriktet Kamptal i regionen Niederösterreich. Stora arealer är planterade med Österrikes gröna paraddruva, Grüner Veltliner.

På Weingut Willi Bründlmayer prioriteras ekologisk harmoni. Man använder till exempel endast ekologisk gödsel. Och när gamla vingårdar grävs upp får de vila i fem år före nyplantering för att jorden ska hinna hämta sig och förnya sina förråd av näringsämnen. Willi är stor förespråkare för det så kallade Lyra-systemet som är en uppbindningsmetod som innebär att rankorna binds upp som ett Y med kort stam för att druvklasarna ska komma nära marken och kunna dra nytta av den värme som under dagen lagras i stenarna i jorden. Lyran har den fördelen att bladen får bättre solexponering. Det ger också bättre luftgenomströmning. Bladen torkar fortare efter regn och det minskar risken för mögel och sjukdomar. En tredjedel av vingårdarna är planterade enligt detta system.

Bründlmayer producerar såväl söta vita viner som röda viner, mousserande vin, brandy och digestiver. Men det är hans vita viner som skapat hans berömmelse.