Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tommaso Bussola Valpolicella Superiore Classico TB 2012

Vad tyckte du?

Tommaso Bussola Valpolicella Superiore Classico TB 2012

Italien, Valpolicella, 750 ml, 135%

Valpoliciella Classico från Tomasso Bussola! Musten jäster i fat i rumstemperatur i 15 dagar. I februari startas åter jäsningen med tillsats av pressrester från Amarone. Efter denna andra jäsning i tio dagar dras vinet över till franska, 2 år gamla fat. Vinet mognar i fat i 24 månader. Innan butelje ···

Styckvis

379:-

/flaska
Låda (6 st)

379:-

/flaska, totalt 2 274:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2012

Druvor

Rondinella, Molinara, Corvinone, Corvina

Smaknotering

Medelfyllig med frisk syra, och smak av röda körsbär, russin, kryddor och nougat. Smakrika rätter på vilt, grillat på nöt och lamm, ostar av typen parmiggiano eller liknande.

Drickes
2018-2024
Alkoholhalt
135%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

WineSpectator
89 p "Offers a long, mouthwatering finish."

Steeped cherry and baked raspberry notes are a high-toned entry for this creamy red, layered with supple tannins and accents of mandarin orange peel, star anise and graphite. Offers a long, mouthwatering finish.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Valpoliciella Classico från Tomasso Bussola! Musten jäster i fat i rumstemperatur i 15 dagar. I februari startas åter jäsningen med tillsats av pressrester från Amarone. Efter denna andra jäsning i tio dagar dras vinet över till franska, 2 år gamla fat. Vinet mognar i fat i 24 månader. Innan buteljering klaras vinet med äggvita och får sedan vila ett par månader i flaska innan försäljning.

Producenten

Tommaso Bussola Strax norr om den lilla byn San Peretto i närheten av staden Negrar i Valpolicella Classico ligger vinproducenten Tommaso Bussolas 21 hektar stora egendom.

Här producerar Tommaso lysande Amarone della Valpolicella Classico och Valpolicella Classico Superiore i den ultramoderna skolan. Allt började 1977 då Tommaso började arbeta på sin farbrors vingård. 1983 gjorde han sin första vinifiering på egen hand. Tommaso drivs av experimentlusta och är ständigt på jakt efter nya utmaningar. Allt från nyttjandet av barriquer till druvsortering och blandningar.