Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Luis Canas Reserva Selección de la Familia 2017
Våra kunder tycker

Bodegas Luis CanasReserva Selección de la Familia 2017

Spanien, Rioja, 750 ml, 14,5%

Druvorna till Reserva Selección de la Familia hämtas från stockar som är minst 40-45 år gamla. Vinet har lagrats i 20 månader på hälften franska och hälften amerikanska ekfat. Enbart ny ek har använts. Druvor som används är 85% tempranillo och 15% garnacha, mazuelo och graciano. Vinet kan drickas ···

Styckvis

369 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 214 kr

Smaknotering

Doften är stor och nyanserad med toner av ek, björnbär och eukalyptus. Smaken är ganska fyllig med markerade tanniner, koncentrerad frukt, balanserad fatkaraktär och lång och komplex eftersmak.

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Bodegas Luis Canas äger omkring 110 hektar vinstockar i Rioja Alavesa som är det underdistrikt i Rioja som ger några av de mest eleganta vinerna. Detta förstärks av 200 hektar med långtidskontrakt, spridda över 815 vingårdslägen.

Egendomen grundades 1970 av Luis Cañas (född 1928) som hade siktet inställt på att göra kvalitetsviner. 1989 tog hans son, Jean Luis Cañas, över ledarskapet för firman och fortsatte samma principfasta och kvalitetsmedvetna arbete med att göra allt bättre viner.. 1994 invigde egendomen sin nya och helt moderna källare. Och i dag gör man en handfull röda (mestadels på termpranillo men också lite graciano och en del "experimentella" druvsorter) och ett vitt vin (på viura och malvasia) från några fantastiska lägen och ofta från gamla stockar. 

Luis Cañas viner genomsyras av underbar renhet och finess. Man lyckas väl genom att balansera på den fina linjen mellan modernism och klassicism och omfamna dygderna från två. Dessutom finner vi att dessa viner framkallar en fin ursprungskänsla, något som inte alla Riojaviner gör i dag.

http://www.luiscanas.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du