Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Carlo Revello & Figli Nebbiololover #2

Carlo Revello & FigliNebbiololover #2

Italien, Piemonte, 750 ml, 14%

Vi har återigen tillsammans med Carlo Revello tagit fram en låda innehållande tre viner gjorde på regionens ikoniska druva Nebbiolo.   Langhe Nebbiolo kommer från Carlo Revellos egna vingårdar i byn Annunziata i La Morra. De planterades av Carlos far med start 1960 och är belägna på mellan 230-250···

Låda (6 st)

2 100 kr

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Langhe Nebbiolo 2021, 14,0% (2 flaskor)

Läckert fruktiga toner i doften av mörka körsbär, björnbär och trädgårdshallon som samsas med kryddiga och florala nyanser av färska örter, kanel, rosor och viol.

 

Smaken är härligt fruktig där det som doften bjuder på bäddas in av en läckert gryning tanninstruktur och en pigg syra som skapar en härlig balans i eftersmaken.Barolo 2018, 14,5% (2 flaskor)

Generöst frukt doft där livfulla aromer av björnbär och skogshallon samsas med kryddiga inslag av salmiak och kanel.

 

Smaken är medelfyllig där de karaktäristiska inslagen av mörk frukt kryddor som hittades i doften balanseras upp av en nyanserad fatton och fräsch syra som ligger kva ri den långa eftersmaken. 

 

Barolo Boiolo 2018, 14,0% (1 flaska)

Ung doft med karaktäristiska toner av torkade körsbär, balsamico, rosor, kakao och plommon med kryddiga inslag av tobak, torkade örter. Smaken är ovanligt fruktig för att vara ett så ungt vin - men här finns förstås även kraftfulla tanniner. 2018 har ändå gett viner som är lite elegantare i stilen och som förmodligen kommer kunna dricksa ganska snart efter skörden. Lång härlig eftersmak.

 

 

Barolo Gianchini 2018, 14,0% (1 flaska)

Karaktäristisk doft med sina toner av torkade bigarråer och skogsbär med en touch av blodapelsin och ett kryddigt inslag av kakao och kanel samt en fin nyans av rosor

 

Smaken bjuder på ett angenämt fruktigt anslag där aromerna som doften bjöd på samsas med tydliga tanniner och en pigg syra.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Det må vara ett av de nyaste tillskotten i La Morra men Carlo Revello är ingen nykomling i Barolo. Egendomen bilades så sent som 2016 efter att börderna Carlo och Lorenzo helt enkelt delade på familjeegendomen (vingårdar och allt) Fratelli Revelli för att trygga arvet åt sina barn och undvika framtida problem (inget ovanligt i vinvärlden).

Fratelli Revello startades av pappa Giacomo vid mitten av 1950-talet men det var först när sönerna tog över i början av 1990-talet som egendomen tog rejäla kliv framåt. Carlo och Lorenzo var och är båda nära vän och lärljungar till den kanske främste modernisten i La Morra - Elio Altare och vinerna fick en klart modernistisk prägel redan från första årgången 1992. Med korta macerationstider i rotofermentatorer (snurrande jäskar) och lagring på ny ek skapades viner i Altare-skolan. Elegant och drickbar La Morra-Barolo och enligt många bland de bästa i den här skolan efter Altare.

Med splitten 2016 påbörjades en ny historia med Carlo Revello e Figli (figli pga de två sönerna Erik och Niklas - Carlo har svensk fru Paola därav de svenska namnen). Man har nu 6 av de ursprungliga hektaren och producerar läckert frisk dolcetto, seriös och smakrik Barbera och lite mer klassisk La Morra-Barolo. De nya barriquerna håller på att bytas ut mot större fat (2500 liter) av slavonsk ek och man använder också en större procent redan använda barriquer för att göra vin med mer utpräglad frukt och mindre ekfatskaraktär. De äger bland annat delar av vingårdarna Rocche del Annunziata och Bricco Manescotto och tillsammans med Mauro Veglio så hyr de även en del av Manociono i Serralunga (där de delar 50/50 på skörden). 

https://carlorevello.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du