Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tedeschi Capitel San Rocco Ripasso (magnum) 2016

Vad tyckte du?

Tedeschi Capitel San Rocco Ripasso (magnum) 2016

Italien, Valpolicella, 1500 ml, 14%

Ripasso från gamla amaronefamiljen Tedeschi - levereras i originalträlåda. Druvorna till detta vin kommer från kullarna kring Maraine i hjärtat av Valpoliciella. Att vinet är gjort på Ripasso-metoden innebär att man använt sig av metoden att torka druvor (som vid tillverkning av Amarone och Recioto) ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Rondinella, Corvinone, Oseleta, Negrara, Corvina, Dindarella

Smaknotering

Ett kraftfullt vin med aromer av körsbär, jordgubbar, örter, tobak och kryddor. Smaken är fyllig men med en pigg syra som ger vinet fräschör. Fruktig och kryddig eftersmak. Levereras styckvis i trälåda.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
93 p "A Valpolicella Ripasso that effortlessly combines ripeness and elegance."

"A Valpolicella Ripasso that effortlessly combines ripeness and elegance. Fine blackberries, ripe plums and cocoa powder on the nose. The bright acidity and the supple tannins are beautifully integrated on the palate. Long and silky, dry finish. Drink or hold."

Livets Goda
92 p "Ett väluppfostrat bra och gott vin som ger Ripasso ett gott rykte."

Ripasso klingar oftast inte upphetsande då det under flera år drällt av sötklibbiga och ”folkliga” (hm…) exemplar på SB. Men vi vet ju alla att det finns annan bra ripasso därute och det här är en sådan. Maritima örtvindar från eukalyptus och viol, mörka körsbär och vinbär i fruktgrytan försiktigt kryddad med tobaksblad och kummin. En stram, stensandig mineralitet centrifugerar sötman och fästet är distinkt och elegant i gom. Avslutet är långt med bibehållen fruktighet. Ett väluppfostrat bra och gott vin som ger Ripasso ett gott rykte.

Dina Viner
92 p (++) "Komplex frukt, härlig balans, läcker syra och inslag av körsbär, tranbär, granatäpple, blodgrape, mineraler och fat."

Per Bill: En av mina favoritproducenter i Veneto är Tedeschi. Då och då har deras viner funnits i Sverige, men nu var det ett tag sedan sist. Därför är det härligt att Winefinder tagit in deras många fina viner. Min favorit är som vanligt Monte Olmi Amarone, nu med årgång 2012, men prova även världsklassvinet 2016 Capitel San Rocco Ripasso eller fyndvinerna 2016 Capitel Nicalò Appassimento och 2016 Valpoliciella Superiore från Tedeschi. Då kommer ni att förstå varför jag håller Tedeschi som en av områdets tio bästa! Ett ungt, friskt vin med torr, bärig, komplex frukt, härlig balans, läcker syra och inslag av körsbär, tranbär, granatäpple, blodgrape, mineraler och fat. Drick 18-26.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ripasso från gamla amaronefamiljen Tedeschi - levereras i originalträlåda. Druvorna till detta vin kommer från kullarna kring Maraine i hjärtat av Valpoliciella. Att vinet är gjort på Ripasso-metoden innebär att man använt sig av metoden att torka druvor (som vid tillverkning av Amarone och Recioto). Det är en teknik där man adderar extra smak och alkohol till ett vanligt Valpoliciella-vin genom att återjäsa den unga valpoliciellan tillsammans med de opressade druvskalen från amaronedruvor.

Denna ripasso är en blend av 30% corvina, 30% corvinone, 30% rondinella, 10% rossignola, oseleta, negrara och dindarella. Vinet lagrades i slavonisk ek i sex månader innan buteljering. Ett kraftfullt vin som passar bra till kraftfullare rätter med mycket smak.

Producenten

Mitt i den stora amaronehysteri som råder med nystartade firmor, framtagna specialmärken, dubiösa tillverkningsmetoder och prispress finns det ett fåtal riktigt gamla amaronefamiljer som står för trygghet, tradition och seriositet. Familjen Tedeschi - med sin 400 år långa historia i Veneto - är en av dessa familjer. Med noggrannhet, precision och respekt för det traditionella har man tagit företagit in i framtiden.


http://www.tedeschiwines.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du