Filtrera & anpassa

Viner gjorda på Oseleta

Vindruvan Oseleta är en av de mest intressanta druvsorterna från Veneto-regionen i Italien. Denna druva används främst som en del av Valpolicella-blenderna, men det finns också några vinproducenter som använder Oseleta som en ensam druva för att ...

Läs mer om Oseleta
Dölj atlas

Mer om vin med Oseleta

Vindruvan Oseleta är en av de mest intressanta druvsorterna från Veneto-regionen i Italien. Denna druva används främst som en del av Valpolicella-blenderna, men det finns också några vinproducenter som använder Oseleta som en ensam druva för att skapa ett vin med karaktär.

Oseleta är en mörk druva som har hög syra och hög tannin, vilket gör den till en perfekt komponent i blenderna för att ge vinet struktur och djup. Denna druva trivs i kalkstenjordar och odlas huvudsakligen i regionen Veneto, där den har funnits i århundraden.

Förutom att användas för vinproduktion, används Oseleta också som en ätbar frukt och är en favorit bland lokalbefolkningen. Dessutom är den en vanlig ingrediens i italienska rätter som stekt kyckling med vindruvor, sallader och risotto. Denna druva passar också bra till starka ostar, kött och vilt.

Att prova ett vin gjort av Oseleta är ett nöje som bör upplevas av alla som uppskattar vin. Detta vin har en intensiv smak med toner av mörka bär och lakrits, med en kryddig underton som gör det till en perfekt följeslagare till en måltid.

Sammanfattningsvis är Oseleta en spännande druva som har funnits i Veneto i århundraden. Den används främst för att producera vin men används också som en ätbar frukt. Oseleta är känd för sin höga syra och höga tannin, vilket ger vinet struktur och djup. Det är ett perfekt val för matlagning och passar väl med starka ostar, kött och vilt. Att prova ett vin gjort av Oseleta är en upplevelse som borde upplevas av alla vinälskare.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du