Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tedeschi Capitel Nicalò Valpolicella DOC Superiore 2016

Vad tyckte du?

Tedeschi Capitel Nicalò Valpolicella DOC Superiore 2016

Italien, Valpolicella, 750 ml, 13%

  Appassimento från gamla amaronefamiljen Tedeschi. Druvorna till detta vin kommer från kullarna kring Maraine i hjärtat av Valpoliciella. Att vinet är gjort på Appassimento-metoden innebär att man använt sig av metoden att torka druvor (som vid tillverkning av Amarone, Ripasso och Recioto). Denna ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Rondinella, Corvinone, Oseleta, Negrara, Corvina, Dindarella

Smaknotering

  Vinet har en stor doft med aromer av svarta vinbär, mörka körsbär, ek, tobak och örter. Smaken är kraftfull med tydliga tanniner och en fruktigt och kryddigt avslut.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
4 g/l
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Dina Viner
91 p (++) "Elegant frukt, bra balans, bra energi."

Per Bill: ”En av mina favoritproducenter i Veneto är Tedeschi. Då och då har deras viner funnits i Sverige, men nu var det ett tag sedan sist. Därför är det härligt att Winefinder tagit in deras många fina viner. Min favorit är som vanligt Monte Olmi Amarone, nu med årgång 2012, men prova även världsklassvinet 2016 Capitel San Rocco Ripasso eller fyndvinerna 2016 Capitel Nicalò Appassimento och 2016 Valpoliciella Superiore från Tedeschi. Då kommer ni att förstå varför jag håller Tedeschi som en av områdets tio bästa! Ett ungt, friskt vin med naken, elegant frukt, bra balans, bra energi och inslag av körsbär, tranbär, granatäpple, te, mineraler och fat. Drick 18-26.”


Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

 

Appassimento från gamla amaronefamiljen Tedeschi. Druvorna till detta vin kommer från kullarna kring Maraine i hjärtat av Valpoliciella. Att vinet är gjort på Appassimento-metoden innebär att man använt sig av metoden att torka druvor (som vid tillverkning av Amarone, Ripasso och Recioto). Denna apassimento är en blend av 30% corvina, 30% corvinone, 30% rondinella, 10% rossignola, oseleta, negrara och dindarella. Druvorna torkades i ungefär en månad och tappade under denna tid ca 8-10 % av sin vikt - denna process koncentrerar smaken i druvorna (metoden kan jämföras med Amarone där druvorna torkas i tre månader och förlorar 30-40 % av sin vikt). Vinet lagrades därefter i slavonisk ek i 1,5 år innan buteljering. Ett kraftfullt vin som passar bra till kraftfullare rätter med mycket smak.

Producenten

Mitt i den stora amaronehysteri som råder med nystartade firmor, framtagna specialmärken, dubiösa tillverkningsmetoder och prispress finns det ett fåtal riktigt gamla amaronefamiljer som står för trygghet, tradition och seriositet. Familjen Tedeschi - med sin 400 år långa historia i Veneto - är en av dessa familjer. Med noggrannhet, precision och respekt för det traditionella har man tagit företagit in i framtiden.


http://www.tedeschiwines.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du