Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tedeschi Capitel Monte Olmi Amarone della Valpolicella Classico Riserva 2012

Vad tyckte du?

Tedeschi Capitel Monte Olmi Amarone della Valpolicella Classico Riserva 2012

Italien, Valpolicella, 750 ml, 16%

Flaggskeppsamarone från en av de klassiska familjerna - familjen Tedeschi med sin 400 år långa historia i området. Druvorna till detta vin består av 30% corvina, 30% corvinone, 30% rondinella, 10% rossignola, oseleta, negrara, dindarella, croatina and forselina. Monte Olmi är en så kallad Single Vin ···

Styckvis

799:-

/flaska
Låda (6 st)

799:-

/flaska, totalt 4 794:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2012

Druvor

Rondinella, Corvinone, Oseleta, Negrara, Croatina, Corvina, Dindarella

Smaknotering

Ett rikt, koncentrerat men samtidigt elegant vin med toner av mörka körsbär, mogna jordgubbar, välintegrerad ek, kryddor, choklad, örter och torkade löv. Smaken är fyllig men balanserad med en pigg syra och en lång eftersmak.

Drickes
2019-2032
Alkoholhalt
16%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
6 g/l
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
95 p "Stunning concentration and a breathtaking balance."

"The incredible spice, black-plum and bitter cocoa-powder nose of this Amarone rivets you to the spot. Stunning concentration and a breathtaking balance of fruit, tannin and some magic. Very long, silky finish. Drink or hold."

Livets Goda
96 p "En amarone med helt rätt attribut!"

"En amarone med helt rätt attribut! Balanserad eukalyptus i det återhållsamma vegetala inslaget, dov, mörk, syrlig frukt med tobaksflirt i struktur. Rik sötma men en stark mineralitet i den steniga jordmånen ger just denna sötma elegans och finess och håller även det solmogna och russintorkade fräscht och stiligt. Här finns ett bra tuggmotstånd och åldringspotential även om vi hulkar i oss vinet med stor förtjusning redan idag. Sammanfattat en amarone på riktigt med elegans, stringens, precision och fräschör. Förbaskat bra och gott!"

Dina Viner
95p (++!) "Min favorit är som vanligt Monte Olmi Amarone."

Per Bill: "En av mina favoritproducenter i Veneto är Tedeschi. Då och då har deras viner funnits i Sverige, men nu var det ett tag sedan sist. Därför är det härligt att Winefinder tagit in deras många fina viner. Min favorit är som vanligt Monte Olmi Amarone, nu med årgång 2012, men prova även världsklassvinet 2016 Capitel San Rocco Ripasso eller fyndvinerna 2016 Capitel Nicalò Appassimento och 2016 Valpoliciella Superiore från Tedeschi. Då kommer ni att förstå varför jag håller Tedeschi som en av områdets tio bästa! Komplex bouquet med soltorkade körsbär, balsamvinäger och fat. Smaken är djup, rik och fyllig med tät, solmogen frukt, härlig balans, läcker syra och inslag av soltorkade körsbär, tranbär, granatäpple, te, röd citrus, citrusskal, mineraler och fat. Ett djupt, rikt och fylligt vin med komplex frukt, läcker struktur och torr, elegant eftersmak. Drick 18-32."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Flaggskeppsamarone från en av de klassiska familjerna - familjen Tedeschi med sin 400 år långa historia i området. Druvorna till detta vin består av 30% corvina, 30% corvinone, 30% rondinella, 10% rossignola, oseleta, negrara, dindarella, croatina and forselina. Monte Olmi är en så kallad Single Vineyard belägen i Pedemonte di Valpolicella i hjärtat av det ursprungliga Valpolicelladistriktet. Vingården är enbart 2,5 hektar stor och ligger i syd-västlig exponering i terasser. Druvorna som skördats fick ligga i 4 månader i kontrollerade tork-rum där vätskan i druvorna dunstade och lämnade kvar små, koncentrerade, russinliknande druvor som därefter kunde pressas. Efter alkoholjäsningen lagrades vinet i 3-4 år på slavonisk ek och därefter i ytterligare 6 månader på flaska innan det släptes på marknaden. En klassisk amarone som avnjuts väl till rött kött och vällagrade ostar.

Producenten

Mitt i den stora amaronehysteri som råder med nystartade firmor, framtagna specialmärken, dubiösa tillverkningsmetoder och prispress finns det ett fåtal riktigt gamla amaronefamiljer som står för trygghet, tradition och seriositet. Familjen Tedeschi - med sin 400 år långa historia i Veneto - är en av dessa familjer. Med noggrannhet, precision och respekt för det traditionella har man tagit företagit in i framtiden.


http://www.tedeschiwines.com/en/