Filtrera & anpassa

Viner med Croatina

Croatina är en vindruva som främst odlas i norra Italien och angränsande delar av Frankrike. Den är en av de vanligaste druvsorterna i regionen Lombardiet och anses vara en av de mest karaktäristiska druvorna för regionens vinproduktion.Croatina är ...

Läs mer om Croatina
Dölj atlas

Mer om vin med Croatina

Croatina är en vindruva som främst odlas i norra Italien och angränsande delar av Frankrike. Den är en av de vanligaste druvsorterna i regionen Lombardiet och anses vara en av de mest karaktäristiska druvorna för regionens vinproduktion.

Croatina är en mörk druva med en kraftfull smak och hög tanninhalt. Den är vanligtvis använd i blandningar tillsammans med andra druvor för att ge en djupare smakprofil. Druvan passar särskilt bra till kraftiga kötträtter, som exempelvis rött kött, vilt eller lagrade ostar.

Croatina är en tålig druva som trivs i varmare klimat och mognar sent på säsongen. Därför är den vanligtvis odlad på högre höjder där temperaturen är något lägre. Druvorna plockas vanligtvis för hand för att garantera att de är av högsta kvalitet.

I Italien används Croatina vanligtvis för att producera rött vin, i synnerhet för regionens berömda Bonarda-viner. Vinerna som produceras av Croatina är kraftfulla, fylliga och har en mörk färg. De är ofta lagrade på ekfat för att få en rundare smakprofil.

Sammanfattningsvis är Croatina en druva som är vanlig i norra Italien och angränsande delar av Frankrike. Den är känd för sin kraftfulla smak och höga tanninhalter och passar särskilt bra till kraftiga kötträtter. Druvan trivs i varmare klimat och mognar sent på säsongen. Croatina används vanligtvis för att producera rött vin, särskilt Bonarda-viner, och vinerna är kända för sin fyllighet och mörka färg.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du