Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Luigi Einaudi Barolo Villero 2019

Luigi EinaudiBarolo Villero 2019

Italien, Piemonte, 750 ml, 14,5%

Född i vingården Villero i Castiglione Falletto, som nyligen har hyrts av företaget för att producera fler varianter av Barolo-cruer med specifika egenskaper. Villero är en av de mest erkända cru-vingårdarna i Castiglione Falletto, hjärtat av Barolo-regionen, känd för sin perfekta kombination av kra···

Styckvis

649 kr

/flaska
Låda (6 st)

3 894 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Den särskilda mineralkomponenten i Villeros terroir ger vinet en god balans, en tydligt definierad färg och en lång avslutning med en harmonisk eftersmak. Doften är rik på aromer av röda frukter som hallon och mycket mogna granatäpplen, med blommiga toner.

Drickes
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

WineAdvocate
97p The Einaudi team hits it out of the ballpark with this beautifully fine and finessed expression of Nebbiolo.

Here´s an exciting new addition to the Poderi Luigi Einaudi portfolio that takes us to the very heart of Castiglione Falletto, where some of the world´s best wines are made. The 2019 Barolo Villero is lean and razor sharp with a fine succession of aromas that go from wild berry, to crushed stone and blue flower. The Einaudi team hits it out of the ballpark with this beautifully fine and finessed expression of Nebbiolo. I would bet on long aging potential for this wine.

Boy, can you ever tell this is Villero, even when tasting blind! Fully saturated medium-red. Orange, herbs and coffee on the lifted nose, then similar flavours in the mouth, where it’s big, massive and long rich but refined. Very thick but focused on the long close, this will make an ideal Barolo Riserva. Villero is one of Barolo’s greatest crus because it can produce wines that aren’t just remarkably powerful and massive, but also remarkably elegant and there really aren’t that many sites in Barolo that can pull that off quite so well vintage after vintage. Villero does.

Ian d´Agata

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Luigi Einaudi blev Italiens första president 1948, men redan vid 23 års ålder, 1897, köpte han en 16 hektar stor fastighet i Dogliani, San Giacomo, med fokus på produktion av Dolcetto. Idag består vingården av över 104 hektar totalt (varav 52 är planterade). Dessa 52 hektar är fördelade över 11 små vingårdar utspridda i Dogliani, La Morra och Barolo och även om den huvudsakliga produktionen är av Dolcetto, så har Einaudi blivit mest känd för sina Baroloviner, särskilt de vingårdsbetecknade Barolovinerna som Costa Grimaldi och Cannubi (som man lyckades köpa ett par hektar 1997). Men man gör också en "vanlig" blandning kallad Terlo.

På grund av att egendomen har en lång tradition av att göra just Barolo så är Luigi Einaudi en av få egendomar som fått dispens för att göra sina Baroloviner utanför den godkända Barolozonen. Vinerna är helt klart i den moderna skolan med stor fruktkoncentration och en tydlig ton av små franska ekfat.

Vingården totalrenoverades 1993 och drivs idag av Matteo Sardegna.

http://www.poderieinaudi.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du