Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
GD Vajra Langhe Bianco Baudana 2016

Vad tyckte du?

GD Vajra Langhe Bianco Baudana 2016

Italien, Piemonte, 750 ml, 12,5%

Familjen Vajra köpte den 2,6 hektar stora Baudanaegendomen i Serralunga för att komplettera sina viner från La Morra. Vingårdarna är planterade med chardonnay, sauvignon blanc, riesling och nascetta. Alla druvor ingår i det här vinet, även om chardonnay är i klar majoritet. Det är dock väldigt tydli ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Nascetta

Smaknotering

Nyanserad och aromatisk doft med toner av örter, tropisk frukt,  citrus, nässlor, och mineral. Smaken är torr, mycket frisk och lätt med en grön och aromatisk eftersmak. 

Drickes
2019-2019
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
90 p "Grönaromatiska och fräscha toner"

Langhe Bianco Baudana  är en svalt odlad druvblandning där varje druvsort tydligt bidrar med sin karaktär för att tillsammans bli ett vin som är komplext och läckert. Men kanske är sauvignon blanc tydligare i den nya årgången? Grönaromatiska och fräscha toner, lättare kropp och en ännu tydligare syra. 

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Familjen Vajra köpte den 2,6 hektar stora Baudanaegendomen i Serralunga för att komplettera sina viner från La Morra. Vingårdarna är planterade med chardonnay, sauvignon blanc, riesling och nascetta. Alla druvor ingår i det här vinet, även om chardonnay är i klar majoritet. Det är dock väldigt tydligt att riesling är med och drar upp syran och minrealiteten, att sauvignon blanc bidrar med aromatisk gräsighet och nascetta med örtiga och nötkrämiga toner. Resultatet är med andra ord både komplext och läskande. Druvorna får jäsa i rostfria ståltankar och sedan ligga en tid på gamla fat. 

Producenten

Aldo Vajra har på 30 år byggt upp ett dygdemönster för en vinegendom som idag innehar hela 50 hektar, merparten centrerat runt kommunen Barolo. Vajra har lika stor respekt för alla druvsorter, dolcetto får lika bra odlingsplats som nebbiolo och barolo. Vinstilen är en slags moderniserad traditionalist som alltid har druvorna i högsätet. Ny ek används där det behövs, men alltid sparsamt. Vajra gör mycket bra viner i alla kategorier och kvaliteten är jämn med en trygg grund av genomgående bra druvor. Dolcetto och barbera har blivit husets specialitet framför barolo och få andra källare i Alba-området gör dolcetto och barbera på samma nivå som Vajra’s toppcuvéer.
http://www.gdvajra.it/home/