Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Fontanafredda Moscato d´Asti Moncucco (halvliter) 2016

Vad tyckte du?

Fontanafredda Moscato d´Asti Moncucco (halvliter) 2016

Italien, Moscato d´Asti, 500 ml, 5,5%

Det finns få söta viner som är så förtjusande lätta att tycka om som Moscato dAsti! Med sin fruktiga och fräscha aromatik och lätt mousserande anslag går det som hand i handske med de flesta syrliga desserter. Denna världskända vinstil kommer från Asti i Piemonte där man genom jäsning under tryck i ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Muscat

Smaknotering

Mycket aromatisk och fruktig doft med inslag av fläder, blommor och honung. Smaken är druvtypisk och söt med uppfriskande bubblor och aromatiska inslag av päron, fläder och blommor. Matcha med bäriga desserter såsom hallon- eller blåbärspannacotta, citronsorbet, jordgubbs- och rabarberdesserter eller andra friska söta anrättningar.

Drickes
2019-2019
Alkoholhalt
5,5%
Flaskstorlek
500 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
123 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det finns få söta viner som är så förtjusande lätta att tycka om som Moscato dAsti! Med sin fruktiga och fräscha aromatik och lätt mousserande anslag går det som hand i handske med de flesta syrliga desserter. Denna världskända vinstil kommer från Asti i Piemonte där man genom jäsning under tryck i rostfria ståltankar  tar moscatodruvan till nästa nivå. Druvorna plockas för hand ur vingårdar på kullen med just namnet Moncucco i hjärtat av Asti. Mycket lätt pressning för att enbart få frirunnen must. Jäsningen startar vid 18 grader och avbryts när 3 procent alkohol uppnåtts. Vinet lagras i ståltank. Följande vår efter skörden förs vinet över under tryck till tankar där vinet jäser upp till önskade 5,5 procent.
Producenten

Fontanafredda grundades den 17 juni 1858 i Serralunga d’Alba av den förste Kungen av Italien, Vittorio Emanuele II. Efter att ha förälskat sig upp över öronen i en lokal flicka vid namn Rosa Vercellana gav han Rosa detta estate och adlade henne till Grevinna av Mirafiore. Deras son, Emanuele Guerrieri, beslöt sig att börja odla vin och 1878 sattes de första vinstockarna på Fontanafredda. Efter vinlusens härjande och finanskrisen på 1920-talet var familjen tvungen att sälja Fontanafredda till Monte dei Paschi di Siena 1931. Paschi di Siena, som är världens äldsta bank, drev denna Estate fram till 2008, då en ny finanskris var ett faktum. Då köpte den lokala entreprenören Oscar Farinetti tillsammans med Luca Baffigo Filangieri en majoritet av aktierna från banken, och driver idag denna estate som inkluderar 100 hektar vinodlingar. 1996 anslöt den dynamiska och kompetenta vinmakaren Danilo Drocco och tog över ansvaret för Fontanafreddas viner. De förändringar som gjorts; omplantering av vingårdar, ny vinifieringsanläggning och renovering av källaren har resulterat i att Fontanafredda återigen är bland de främsta av producenter i Barolo. Fontanafredda tilldelades Årets Europeiska Vinhus 2017 av Wine Enthusiast.

http://www.fontanafredda.it/site/en/home_en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du