Filtrera & anpassa

Viner från Moscato d´Asti, Italien

Vindistriktet Moscato dAsti ligger i Piemonte-regionen i norra Italien och är känt för sin unika och utsökta Moscato-druvsort. Detta område har en rik historia av vinproduktion, med bevis på att vinet har producerats här sedan antiken.Moscato dAsti ...

Läs mer om Moscato d´Asti i Italien

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Moscato d´Asti


Vindistriktet Moscato d'Asti ligger i Piemonte-regionen i norra Italien och är känt för sin unika och utsökta Moscato-druvsort. Detta område har en rik historia av vinproduktion, med bevis på att vinet har producerats här sedan antiken.

Moscato d'Asti är känt för sin sötma och sin bubblighet, vilket gör det till ett populärt dessertvin. Druvorna odlas på sluttningarna runt städerna Asti och Alba, där de varma somrarna och kalla vintrarna ger perfekta förhållanden för odling av Moscato-druvor.

Ett av de mest intressanta inslagen i produktionen av Moscato d'Asti är de strengt begränsade mängderna som får produceras varje år. Bara en liten del av druvorna får användas för produktion av detta vin, vilket innebär att det är en relativt exklusiv produkt.

Moscato d'Asti tillverkas enligt traditionella metoder och är känt för sin höga kvalitet. Vingårdarna är ofta små, familjeägda företag som producerar vin på ett hållbart sätt och använder traditionella tekniker för att bevara smaken och kvaliteten på druvorna.

Vinet serveras ofta som ett efterrättsvin eller som ett aperitif, och är en perfekt matchning till desserter med frukt, bär eller söta bakverk. Moscato d'Asti är också en populär ingrediens i cocktails, som ger en frisk och fruktig smak till drinkarna.

För att skydda kvaliteten och traditionerna i Moscato d'Asti, är produktionen strikt reglerad av myndigheterna i regionen. Druvorna måste odlas enligt specifika regler och vinet måste passera strikta kvalitetskontroller innan det kan säljas under Moscato d'Asti-märket.

Sammanfattningsvis är Moscato d'Asti en unik och högkvalitativ produkt från Piemonte i Italien. Dess söta smak och bubblighet har gjort det till ett populärt val för efterrätter och cocktails runt om i världen. Med strikta regler för produktion och kvalitetskontroller, bevaras traditionen och kvaliteten på detta unika vin.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du