Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Torre Mora Etna Bianco Scalunera 2017

Vad tyckte du?

Torre Mora Etna Bianco Scalunera 2017

Italien, Etna, 750 ml, 13%

Sicilianskt vitt från vulkanisk jordmån. Druvorna (90% carricante och 10% cataratto) handplockas vid optimal mognad i slutet av september från vingårdar i Rovitello och Castiglione di Sicilia. Jäsningen sker på rostfria ståltankar vid låg temperatur för att behålla fräschör. I februari efter skörd b ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Carricante, Catarratto

Smaknotering

Medelfyllig och torr med fin friskhet och balans och toner av gula frukter, mineraler och färska örter. Eftersmaken är lång och elegant med saliverande avslut.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
3 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
92 p "This white shows pears, lemons and white stones."

This white shows pears, lemons and white stones. Medium body, a linear texture and a crispy and exciting finish.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Sicilianskt vitt från vulkanisk jordmån. Druvorna (90% carricante och 10% cataratto) handplockas vid optimal mognad i slutet av september från vingårdar i Rovitello och Castiglione di Sicilia. Jäsningen sker på rostfria ståltankar vid låg temperatur för att behålla fräschör. I februari efter skörd buteljeras vinet och får lagras på flaska i cirka 4 månader innan försäljning.

Producenten

Torre Mora ägs och drivs av Familjen Piccini och består av två vingårdar; en i Rovitello som ligger i kommunen Castiglione di Sicilia, och en i Contrada Torre som ligger i kommunen Linguaglossa. Filosofin är enkel: att göra druv- och ursprungstypiska viner på nerello mascalese och nerello capuccio. Detta i en mycket speciell terroir med vulkanisk jordmån med högt pH värde. Resultatet är enastående och vinerna skiljer sig mycket från dem som produceras på västra sicilien.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du