Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
La Clef du Récit Sancerre Blanc 2018

Vad tyckte du?

La Clef du Récit Sancerre Blanc 2018

Frankrike, Sancerre, 750 ml, 13%

En sancerre i klassisk stil som får sin karaktär mycket tack vare sin terroir som består av en blandning av kalksten som kallas "caillote" som ger den sin fräschör och fruktighet, och flinta som ger den dess kraft och mineralitet. 

Styckvis

239:-

/flaska
Låda (6 st)

239:-

/flaska, totalt 1 434:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2018

Druvor

Sauvignon Blanc

Smaknotering

Stor, elegant och ursprungstypisk doft av krusbär, fläderblom, citrus och flinta. Smaken är torr och mycket frisk med en krispigt fruktig ton av det som doften visade upp vilket ligger kvar länge i smaken som då ackompanjeras med en fin miniralitet.

Drickes
2020-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Livets Goda
92 p "Ren och fräsch mognad"

2012 lämnade Anthony Girard sin familjs domän i Sancerre och startade sin egen vinproduktion i appellationen med införskaffade 8.5 hektar i byn Récy. Här i Winefinders senaste släpp har vi två viner från firman varav detta har snyggt snitslad honungssötma i den mineraliskt kalkrika och elegant juicy fästande citusvindiga sauvignon blanc frukten. Ren och fräsch mognad i utspelet överlag med syra och fint djup liksom stor längd med frukthäng och växande kryddighet.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Detta vin passar perfekt som aperitif, med skaldjur, fisk och till ostar, som t.ex. Crottin de Chavignol.

Vinet

En sancerre i klassisk stil som får sin karaktär mycket tack vare sin terroir som består av en blandning av kalksten som kallas "caillote" som ger den sin fräschör och fruktighet, och flinta som ger den dess kraft och mineralitet. 

Producenten

Anthony Girard är en mycket energisk och älsvärd vinproducent som startade sin egen produktion 2012, då han hade avslutat sin utbildning på familjedomänen. Trogen sina rötter i Sancerre införskaffade han 8,5 högklassiga hektar i Récy, en by i de södra delarna av appellationen. Två tredjedelar av dessa består av ''cailloter'' (Sancerre-kalksten) som ger vinerna en härlig fräschör och fruktighet och den återstående tredjedelen växer i flintrika jordar som ger kraft och mineralitet.

 

Ledstjärnana i Anthonys viner är en stor, ren och aromatisk frukt i symbios med en välbalanserad syra vilket erhållls genom ett hårt arbete i vingården med att skydda sina druvor från angrepp för att kunna skörda druvor i full mognad. 

https://www.laclefdurecit.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du