Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Loberger Riesling Vieilles Vignes EKO 2020

Domaine LobergerRiesling Vieilles Vignes EKO 2020

Ekologisk

Frankrike, Alsace, 750 ml, 13,5%

Riesling från mycket gamla vinstockar som växt i jordmån av lera och sandsten. 100% ekologiskt och biodynamiskt (certifierat enligt både Demeter och Biodyvin). Skörden sker manuellt och följs av en försiktig pressning av druvorna. Vinet jäser långsamt och åldras i 1 år på jästen. Ett av vingårdens a···

Styckvis

249 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 494 kr

Årgång

2020

Smaknotering

Underbart uttrycksfull Riesling! Stor subtilt och elegant fruktigt, med toner av citrus på i doften från druvornas perfekta mognad. Smaken är torr med lager på lager av frukt, bra längd med en kombination av mineral och fräschör samt en fylligh och elegant fruktsyra och lätt sälta i slutet.

Drickes
2022-2029
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Domaine Loberger ligger i byn Bergholtz 20 kilometer söder om Colmar. Egendomen täcker 8 hektar med skarpt lutande vingårdslägen runt om Guebwiller, Bergholtz och Bergholtz-Zell och med höjder som varierar mellan 250-480 meter över havet. Här äger man delar av tre Grands Crus (Kitterle, Saerling och Spiegel) och andra berömda lägen som Weingarten, Meissenberg, Schwarzberg, Schlossberg samt Trottberg.

1984 tog Jean Jacques Loberger över egendomen och började konvertera vinodlingen till ekologiska och biodynamiska principer. Man använder inga syntetiska eller kemiskt framtagna preparat utan förlitar sig på örtlösningar och homeopatiska preparat. Skördeuttagen är naturligt låga och man skördar naturligtvis för hand. Fokus är på att göra terroirdrivna och välbalanserade viner på klassiska Alsacedruvor som Riesling, Pinot Blanc, Muscat, Pinot Gris, Gewurztraminer och Pinot Noir. 

https://www.loberger.fr/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du