Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine de l Amandier Petite Nature (PétNat) 2017

Vad tyckte du?

Domaine de l Amandier Petite Nature (PétNat) 2017

Ekologisk

Frankrike, Rhone, 750 ml, 12%

Martin Texiers Petite Natur är en så kallad PétNat - som är en forkortning för "pétillant naturel" men i folkmun närmast kan beskrivas som ett mousserande naturvin. Metoden kallas ibland också methode ancestral och går ut på att man buteljerar vinet innan det jäst klart och därför blir slutprodukten ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Chasselas, Muscat

Smaknotering

Friskt fräscht och läskande vin med bra syra. Rejält med frukt och klunkbart med lång härlig eftersmak. Ett spännande och bubblande naturvin!

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Martin Texiers Petite Natur är en så kallad PétNat - som är en forkortning för "pétillant naturel" men i folkmun närmast kan beskrivas som ett mousserande naturvin. Metoden kallas ibland också methode ancestral och går ut på att man buteljerar vinet innan det jäst klart och därför blir slutprodukten både mousserande och lite grumlig. Vinet är gjort på en blandning av 50 procent chasselas (rosa och vit chasselas) och 50 procent muscat de hambourg. Vinet har beteckningen Vin de France eftersom "pet nat" inte har AOP-status (dvs inte har status som ett vin som får betecknas med de regionala ursprungsbeteckningarna). PétNat har varit lite av de senaste årens stora succé på några av vinvärldens bästa och coolaste vinbarer och restauranger. Enklare än en champagne men ofta med en så saftig och oemotståndlig frukt att fransmännen kallar det för vin de soif - viner för att släcka törsten med. Framförallt till mat. Passar utmärkt till det nya nordiska köket med lokala grönsaker, fisk och lättare kötträtter. 

Producenten

Martin Texier (son till ikoniske Eric Texier) gav upp ekonomistudierna för att på allvar bli vinbonde. 2014 grundade han Domaine de l'Amandier i Ouveze i norra Rhône. Han har fem hektar med vingårdar till sitt förfogande i samma område som pappan - Saint-Julien-en-Alban - och vars vingårdar han nu också sköter om. 

Martin gör traditionella röda viner på druvor som syrah, cinsault och grenache. Men också en frisk och fruktig pet nat (petillant naturel) från chasselas och muscat.