Filtrera & anpassa

Viner producerade på Chasselas

Vindruvan Chasselas är en av de äldsta vindruvssorterna i Europa och dess ursprung är troligtvis i Schweiz. Idag odlas Chasselas i flera länder, inklusive Frankrike, Tyskland och Kanada.Chasselas-vindruvor är lätta att känna igen med sin tunna hud ...

Läs mer om Chasselas

Vi har tyvärr inga viner av den angivna druvan, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om vin med Chasselas

Vindruvan Chasselas är en av de äldsta vindruvssorterna i Europa och dess ursprung är troligtvis i Schweiz. Idag odlas Chasselas i flera länder, inklusive Frankrike, Tyskland och Kanada.

Chasselas-vindruvor är lätta att känna igen med sin tunna hud och små frön. Smaken är mild och frisk med toner av citrus och mineraler. Detta gör Chasselas-vindruvan perfekt för att göra vin med hög kvalitet, speciellt i Schweiz där den används för att göra den berömda vinet Fendant.

Chasselas-vindruvan är också en utmärkt följeslagare till mat. Dess neutrala smak gör att den kan kombineras med många olika rätter. I Schweiz serveras den ofta tillsammans med raclette eller fondue på vintern, medan den under sommaren kan avnjutas tillsammans med färska skaldjur eller sallader.

Chasselas-vindruvan trivs bäst i svala och torra klimat, där den får mogna långsamt och utveckla sin subtila smak. Därför odlas den ofta i kulliga regioner med steniga jordar och milda temperaturer.

Sammanfattningsvis är Chasselas en vindruva med anor från Schweiz och som idag odlas i flera länder runt om i världen. Dess milda smak och höga kvalitet gör den till en favorit bland vinmakare och dess mångsidighet gör den till en utmärkt följeslagare till många olika maträtter.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du