Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Wine Mechanics GBG - Goa Buteljer från Göteborg! #6
Våra kunder tycker

Wine MechanicsGBG - Goa Buteljer från Göteborg! #6

EU, EU, 750 ml, 13%

Nu är det äntligen dags igen. Vi har tidigare presenterat flera lådor i serien Goa Buteljer från Göteborg från Sveriges bästa urbana vineri Wine Mechanics i just Göteborg. Och nu är det dags för en ny version.  I lådan hittar du två buteljer vardera av klassikern Skinny Love Riesling 2020  (ett frä···

Låda (6 st)

1 494 kr

Smaknotering

Common People Barbera 2022 - 2 flaskor

Visionen för Wine Mechanics vinmakare Erik Jonssson var att göra ett riktigt smaskigt onsdagsvin på schyssta, hållbart odlade druvor från Alba. Ett sånt vin som italienarna dricker till nonnas linguine, romersk pizza eller kvarterstrattorians puttanesca.

Druvorna odlas av bröderna Giachino i Monvigliero i anslutning till byn Verduno, et av Barolos bästa områden Resultatet av detta är ett livligt, bärigt och alldeles lagom opretentiöst vin.

Vinifiering: Tillsatt jäst. Jäst och lagrat på ståltank i 6 månader. Produktion: 5 000 liter

 

Furmint Condition 2021 - 2 flaskor

Furmint är en av vinvärldens bästa och mest underskattade druvsorter. Hemvisten hittar vi i Tokaj i Ungern där man gör allt från helt torra till överdådigt söta viner på druvsorten. I det här fallet handlar det om en hel torr variant med druvor från Tokaj Hetszölö Estate. Druvorna har pressats som hela klasar och jäst och lagrat på en blandning av rostfritt stål och ekfat. Det gör också att vinet får en lite krämig och fylligare smak med inslag av ekfat, citrus och mineral. 

 

Skinny Love Riesling 2020 - 2 flaskor

 Orange-vin gjort på riesling med druvor från Klostergarten i Pfalz som fått 9 dagars skalkontakt med och som sedan lagrades på ståltank tillsammans med jästfällningen. Äpple, citrus och aprikos i en skön förening. Själva beskriver de det som ”hipster men smaskigt gott” och helt klart en lite annorlunda rieslingupplevelse. 2600 flaskor. 

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Sveriges senaste och största Urban Winery återfinns i Slakthuset i Gamlestaden i Göteborg. Bakom projektet, som slog upp dörrarna 2018 för allmänheten, återfinns Kenneth Gustafsson (Oregon-Kenneth) och Magnus Holmgren. 

De två kompanjonerna, med en bakgrund som vinhandlare med egna importfirmor, hade länge snackat om att tillsammans öppna ett ställe för vinmänniskor. Under de samtalen växte idén om Wine Mechanics sakta fram. Kenneth hade besökt urbana vinerier och inspirerats under resor till Portland i Oregon. Resultatet blev ett helt vineri med jästankar, ekfat, press och allt som hör till. Plus tillhörande vinbar, krog och provningsrum. En mötesplats för vinälskare.


Efter åtskilliga resor till bland annat Pfalz och Saint-Joseph i Rhône för att hitta bra och själsbefryndade odlare att jobba med så blev 2017 första årgången för vineriet. Idag gör man unika världsklassviner från druvor odlade i högklassiga europeiska vingårdar - som bland annat riesling och spätburgunder från Pfalz, furmint från Tokaj och syrah från Saint-Joseph.


http://winemechanics.se/se_sv/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du