Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Saint Cosme Les Deux Albion Blanc 2021

Saint CosmeLes Deux Albion Blanc 2021

Ekologisk

Frankrike, Principaute dOrange Vaucluse IGP, 750 ml, 13,6%

Domaine de Saint Cosme - "Les Deux Albion" Blanc 2021 är en mini-châteauneuf gjord på 30% Marsanne, 30% Clairette, 20% Picpoul, 8% Ugni blanc, 5% Viognier och 3% Bourboulenc som fått jäsa uppdelat i olika typer av fat. 40% av druvorna jäses i demi-muids, 50% i små fat och 10% på ståltankar. Efter j···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Doften bjuder på frukt toner av aprikos och persika med nyanser av marschmallows och fänkål. Smaken är generös, rund och fyllig med fin syra och fräschör och en fin längd

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
13,6%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC

Så tycker experterna

WineSpectator
90p 90 p "Ripe and generous"

Ripe and generous, with crushed apple and pureed pear laced with ginger and baking spices. Shows juicy acidity and a note of pithy bitterness on the finish, driving freshness. Viognier, Picpoul, Marsanne, Clairette, Ugni Blanc and Bourboulenc.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Saint Cosme är en av de ledande kvalitetsproducenterna i södra Rhône, med bas i den lilla byn Gigondas. Anorna för familjen Barroul går ända tillbaka till 1570 och nuvarande ägare tillika vinmakare Louis Barruol är fjortonde generationen Barroul på egendomen. Egendomen är med andra ord en av de äldsta i Gigondas och klassas även som en av Gigondas absolut bästa producenter. Egendomen är egentligen daterad 1416 men familjen Barruol tog som sagt över ca 150 år senare. Förutom att producera viner från egna vingårdar i och kring Gigondas, är man även så kallad negociant. Därigenom har man tillgång till några av de bästa vinerna i hela Rhônedalen. Dessa viner är producerade tillsammans med odlarna, i samråd med Saint Cosme. Saint Cosme är den enda producenten i Gigondas som fått 100 poäng av vingurun Robert Parker med sin Gigondas ”Hominis Fides” av årgång 2007. Efter den utmärkelsen har efterfrågan på vinerna ökat men produktionsvolymen ligger fast. Vinerna är klassiska med extremt låga skördeuttag. I princip alla vinerna är ofiltrerade. Vinerna från egendomens egna odlingar är biodynamiska.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.saintcosme.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du