Filtrera & anpassa

Viner med Marsanne

Marsanne är en av de mest populära vindruvorna i norra Rhnedalen i Frankrike. Dess ursprung kan spåras tillbaka till det antika Rom, men idag är det främst i Frankrike som den odlas.Marsanne är en svår druva att odla, eftersom den kräver en viss typ ...

Läs mer om Marsanne
Dölj atlas

Mer om vin med Marsanne

Marsanne är en av de mest populära vindruvorna i norra Rhônedalen i Frankrike. Dess ursprung kan spåras tillbaka till det antika Rom, men idag är det främst i Frankrike som den odlas.

Marsanne är en svår druva att odla, eftersom den kräver en viss typ av jordmån och klimat. Den trivs bäst i kalkrika och leriga jordar med god dränering. Marsanne kräver också varmt klimat och mognar relativt sent på säsongen, vilket gör den utsatt för frost.

Marsanne används ofta för att göra vita viner, både som druvsort för en ensamvin och som en del av en blandning med andra druvor. Marsanneviner har en fyllig kropp och en mjuk smakprofil med toner av honung, mandel och persika. Dessa viner passar väl till maträtter med en krämig konsistens och en mild smakprofil, som till exempel gräddiga pastarätter eller fiskrätter med smöriga såser.

Marsanneviner kan också åldras väl, vilket gör dem till en bra investering för den som vill bygga upp en vinkällare. En del Marsanneviner från norra Rhônedalen kan åldras i decennier och utveckla en komplex smakprofil med toner av rökighet och mineralitet.

?'ven om Marsanne kanske inte är den mest kända druvsorten, så är dess betydelse för fransk vinproduktion stor. Dess mjuka smakprofil och förmåga att åldras gör den till en favorit bland många vinälskare och dess unika karaktär gör den till en spännande druva att utforska.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du