Filtrera & anpassa

Viner med Roussanne

Roussanne är en spännande vindruva med en fascinerande historia och unika smaker. Denna druva är ursprungligen från Rhnedalen i Frankrike, men odlas nu också i andra delar av världen, som Kalifornien och Australien.Roussanne är känd för sin förmåga ...

Läs mer om Roussanne
Dölj atlas

Mer om vin med Roussanne

Roussanne är en spännande vindruva med en fascinerande historia och unika smaker. Denna druva är ursprungligen från Rhônedalen i Frankrike, men odlas nu också i andra delar av världen, som Kalifornien och Australien.

Roussanne är känd för sin förmåga att producera högkvalitativa, aromatiska viner med en fyllig kropp och en distinkt smakprofil. Dess smaker inkluderar aprikos, honung, citrusfrukter och mandel, och det kan också ha en viss mineralton. Det är också känt för sin höga surhetsnivå, vilket gör det till en utmärkt druva för att blanda med andra sorter som Marsanne eller Viognier.

Roussanne är en druva som fungerar särskilt bra med en rad olika maträtter, inklusive fisk- och skaldjursrätter, särskilt rätter med en krämig sås. Den passar också bra med smakrika kötträtter, som lamm och vilt, särskilt när de serveras med en stark sås.

När man väljer en Roussanne-vin är det viktigt att tänka på årgången och producenten, liksom på vinets ursprung och hur det har odlats och hanterats. Roussanne är en druva som kräver uppmärksamhet och omsorg, men när det görs rätt kan resultatet bli enastående viner som kan ge en fantastisk smakupplevelse.

Sammanfattningsvis är Roussanne en spännande och mångsidig druva som är värd att utforska för alla vinälskare. Dess unika smaker och höga surhetsnivå gör den till ett utmärkt val för en rad olika maträtter, och dess historia och ursprung gör den till en druva som är intressant att lära sig mer om.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du