Filtrera & anpassa

Viner med Clairette

Clairette är en vindruva som är känd för att göra mousserande vin, särskilt i södra Frankrike. Denna druva trivs i varma, torra klimat och odlas i regioner som Provence och Languedoc. Den har en tendens att mogna tidigt och behåller en hög syrahalt ...

Läs mer om Clairette
Dölj atlas

Mer om vin med Clairette

Clairette är en vindruva som är känd för att göra mousserande vin, särskilt i södra Frankrike. Denna druva trivs i varma, torra klimat och odlas i regioner som Provence och Languedoc. Den har en tendens att mogna tidigt och behåller en hög syrahalt även när den är fullt mogen, vilket gör den idealisk för att skapa mousserande viner med friskhet och elegans.

Men Clairette används inte bara för mousserande viner, den används också i vissa stilla vita viner, särskilt i Rhône-dalen där den blandas med andra druvor som Grenache Blanc och Roussanne. Clairette ger vinerna en citrus- och blommig arom, med en mild smakprofil som gör den lätt att dricka.

När det gäller matparning passar Clairette väl med lättare rätter, såsom sallader, fisk och skaldjur, och mjuka ostar som brie och camembert. Dess milda smak och höga syrahalt gör det också till ett utmärkt val för att balansera kryddiga rätter eller fet mat, såsom fet fisk eller grillad kyckling. För de som gillar söta efterrätter, kan Clairette också fungera bra med desserter som crème brûlée och fruktiga tårtor.

Sammanfattningsvis är Clairette en druva som ger friska och eleganta mousserande viner och milda vita viner med en citrus- och blommig arom. Den trivs i varma och torra klimat och passar bra med lättare rätter, fisk och skaldjur samt mjuka ostar. Om du är sugen på ett glas vin som balanserar kryddig eller fet mat eller söta efterrätter, kan Clairette vara det perfekta valet.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du