Filtrera & anpassa

Viner gjorda på Piquepoul/Picpoul

Vindruvan Piquepoul, även känd som Picpoul, är en intressant druva som har en lång och rik historia i Frankrike. Den växer främst i Languedoc-området, som är känt för sitt milda klimat och fruktbara jordar. Druvan trivs bäst i kalksten och sandjordar ...

Läs mer om Piquepoul/Picpoul

Vi har tyvärr inga viner av den angivna druvan, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om vin med Piquepoul/Picpoul

Vindruvan Piquepoul, även känd som Picpoul, är en intressant druva som har en lång och rik historia i Frankrike. Den växer främst i Languedoc-området, som är känt för sitt milda klimat och fruktbara jordar. Druvan trivs bäst i kalksten och sandjordar, vilket gör att området runt Picpoul de Pinet är den främsta regionen för denna druva.

Picpoul är en spännande druva på grund av dess unika egenskaper. Det är en aromatisk druva som ger en lätt och frisk smakprofil. Dess höga syrahalt gör att den passar bra till rätter med fisk och skaldjur. Vinet som produceras av denna druva är ljust och friskt, med inslag av citrus och en lätt syra som balanserar väl med havets sälta.

Picpoul-vinet har blivit alltmer populärt i de senaste åren och har nu en internationell publik. Det passar perfekt till rätter som hummer, ostron och annan fisk och skaldjur. Dessutom kan Picpoul-vinet också fungera bra till rätter med asiatiska smaker, som sushi och thailändsk mat. Dess friska och lätta smakprofil fungerar också bra till grönsaksrätter och sallader.

Trots sin relativt okända status bland de större druvorna är Picpoul definitivt värt att upptäcka för vinälskare. Dess lätta och friska smak gör att det passar bra som sommarvin, men det fungerar också bra till maträtter året runt. Om du vill prova på något nytt och spännande, ge Picpoul en chans och upptäck dess unika smaker och karaktär.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du