Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Lafage Les Lloses Blanc 2018

Domaine LafageLes Lloses Blanc 2018

Frankrike, Cotes du Roussillon, 750 ml, 13%

De handskördade druvorna (grenache gris och grenache blanc) hämtas från Domaine Lafages högsta belägna (350 m.ö.h.) och brantaste terrasser. Sluttningen vetter mot öster och vinranksraderna följer dess konturlinjer. I kanten av vingården växer naturliga häckar av vilda olivträd och ljung som skydda ···

Styckvis

595 kr

/flaska
Låda (6 st)

3 570 kr

Smaknotering

Rik doft med toner av ananas och päron med nyanser av vanilj, blyerts och rostade fat. Smaken är medelfyllig med en fin och silkeslen textur som bjuder på eleganta toner av vit persika och melon som övergår till en mjuk och mild avslutning med underbar längd med nyanser av vanilj och fat.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

De handskördade druvorna (grenache gris och grenache blanc) hämtas från Domaine Lafages högsta belägna (350 m.ö.h.) och brantaste terrasser. Sluttningen vetter mot öster och vinranksraderna följer dess konturlinjer. I kanten av vingården växer naturliga häckar av vilda olivträd och ljung som skyddar vinstockarna från den hårda Tramontane-vinden. Från det första urvalet av de bästa druvorna från vingården görs ankomsten till vineriet ett andra urval vid på ett manuellt sorteringsbord. Juicen sedimenteras något och jäser sedan i ett franskt ekfat. Fatet toppas upp med samma vin och jästfällningen rörs om under 3 månader. Vinet lagras sedan med sin egen jästfällning i 2 år i originalfatet. Efter att vinet buteljerades utan filtrering förvarades det i Lafages källare i 12 månader innan det släpps på marknaden.

Producenten

Domaine Lafage ligger i den sydligaste delen av Côtes du Roussillon mellan Peripignan och Medelhavet. Området är ett av Frankrikes äldsta vinområden och här har man odlat vin sedan Romarriket. Egendomen drivs av Jean-Marc och hans fru Eliane Lafage - båda vinmakare.

Jean-Marc är en eftertraktad ”flying winemaker” som gör vin både i Spanien och Sydamerika. Verksamheten är relativt stor - man har 160 hektar med vinrankor - men produktionen är fokuserad på kvalitet och låga skördeuttag. Jean-Marc är en ”terroirist” som jobbar intensivt och målmedvetet med egendomens olika terroirs (växtplatser). Och egendomen har fått kanonbetyg av Robert Parkar: "I struggle to think of another portfolio that encompasses anywhere close to this level of value, and the average quality to price for these wines is just hard to believe."

Egendomen har huvudsakligen tre olika terroir.

Terroir de l’Agly – ligger i den norra delen av Roussillon där jorden är mörk och skifferrik och där nordanvinden håller vingårdarna torra - här trivs gernache noir, carignan och muscat som ger kraftiga viner med karaktär.

Terroir Perpignan-Méditerranée – ligger mellan Perpignan och Medelhavet - när havet. Här består jordmånen av mycket kalk och lera och områdets terroir påverkas mycket av Tramontanen (en stark nordanvind som drar in över medelhavet. Här finns mycket gamla stockar av bl a grenache blanc och grenache gris (några är över 100 år gamla) men också chardonnay, sauvignon blanc, merlot och mourvèdre.

Terroir des Aspres – Ett område med de högsta vinmarkerna innan Pyrenéerna - 400 meter över havet och planterade i terasser. Här är klimatet mycket varmt men också påverkat av Tramontanevinden. Här trivs carignan, grenache och muscat.

http://www.domaine-lafage.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du