Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Moet & Chandon Brut Impérial, Cheers To You

Moet & ChandonBrut Impérial, Cheers To You

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Klassiska Moët & Chandon Brut Imperial här i en presentlåda, perfekt som en present till värden vid sommarens fester.

Styckvis

569 kr

/flaska
Låda (6 st)

3 414 kr

Smaknotering

Doften är mycket frisk med toner av nötter, apelsin och champinjon. Smaken är torr med exotisk frukt, apelsin. nötter och fläder. Lång, fruktdriven eftersmak med balanserad syra.

Drickes
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Champagnehuset grundades 1743 av Claude Moët, men fick sitt riktiga erkännande under Jean-Rémys ledning i början av 1800-talet. Napoleon, som studerade vid militärhögskolan i Brienne, blev god vän med Jean-Rémy, som snart blev borgmästare i ??pernay. En osannolik framgångssaga hade inletts! För att Napoleon skulle ha ett värdigt ställe att bo på vid sina många besök i Champagne, uppfördes slottet Le Trianon mittemot Moët & Chandon på avenue de Champagne. Strax innan Napoleon greps och skickades till Elba, gjorde han ett besök hos Moët för att tilldela Jean-Rémy hederslegionen (Le Légion d'Honneur). Trots nederlaget vid Waterloo, fortsatte Moëts champagne att bli än populärare. 1832 ändrades namnet till Moët & Chandon och firman gjorde stor succé över hela den industriella världen. Redan vid sekelskiftet såldes miljontals flaskor och produktionen har ökat hela tiden bortsett från en liten tillbakagång i början på nittiotalet. I dag förfogar huset över 553 hektar i 44 byar, men det räcker inte långt. Eftersom hela 200 byar ingår i standard-cuvéen måste 75% av druvorna köpas in. Så mycket som 82% av totalproduktionen exporteras. Trots att Moët har nått en enorm framgång med sin enkla årgångslösa champagne är kvalitetssteget upp till samtliga årgångsviner gigantiskt. Det vanliga årgångsvinet är mycket pålitligt och bra. Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.
www.moet.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du