Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Janots & Bos Macon Vergisson 2018

Janots & BosMacon Vergisson 2018

Frankrike, Macon, 750 ml, 13%

Janots fina Macôn Vergisson görs med ekologiska druvor som lagras 9 månader på ekfat, varav ca 20% är gjorda på ny ek. Området ligger mellan Beaujolais i söder och Côte Chalonnaise i norr och står för några av de bästa köpen i hela Bourgogne. Janots & Bos använder som regel lätt rostade ekfat för la···

Styckvis

369 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 214 kr

Årgång

2018

Smaknotering

Ungdomlig och fruktig doft med inslag av gula äpplen, persika, citrus och tropisk frukt. Smaken är torr, frisk och medelfyllig med toner av gula äpplen, persika och en fräsch avslutning.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Janots & Bos är ett ambitiöst partnerskap mellan franske Thierry Janots och holländska Richard Bos, som träffades första gången på vinskolan Lycée Viticole i Beaune 1996. Richard arbetade sedan med gastronomiska projekt i Nederländerna och Thierry utvecklade sin expertis för topp-producenter som Drouhin, Louis Latour och Comtes Lafon. 

2005 slog de sig ihop med en vinkällare i Meursault och ekonomiskt stöd från Nederländerna. Richard har huvudansvaret för administration och marknadsföring medan Thierry med sin långa erfarenhet är fullt fokuserad på att göra vinet.

Duon lägger stor vikt vid ursprungsområdet, "terroir", och klimatförhållanden, som ska prägla det enskilda vinet. Deras stil ligger i den lite fylligare änden av skalan, och vinerna lämpar sig generellt för lagring.

Ekfat används nästan alltid för lagring, men alltid lätt rostade, och nya fat används mycket sparsamt, eftersom fatet ska stödja vinet, inte dominera det. Deras favoritek kommer från två områden: Allier i nordöstra centrala Frankrike och Vogeserna upp mot Alsace. Båda områdena har näringsfattig jord vilket ger tätporigt trä som stödjer vinets struktur.

https://www.janotsbos.eu/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du