Filtrera & anpassa

Viner producerade på Grenache Gris

Vindruvan Grenache Gris är en relativt ovanlig sort som härstammar från Spanien, men nu växer i flera olika vinregioner runt om i världen. Den är en mutation av den vanligare druvsorten Grenache, och dess färg kan variera från rosa till ljust ...

Läs mer om Grenache Gris
Dölj atlas

Mer om vin med Grenache Gris

Vindruvan Grenache Gris är en relativt ovanlig sort som härstammar från Spanien, men nu växer i flera olika vinregioner runt om i världen. Den är en mutation av den vanligare druvsorten Grenache, och dess färg kan variera från rosa till ljust rödaktig.

Grenache Gris är vanligtvis odlad i varmare klimat, som i södra Frankrike, Spanien och Kalifornien. Denna druva trivs i torra förhållanden och producerar högkvalitativa viner med en hög sockerhalt. Dessa viner har ofta en uttalad fruktighet och en mjuk kryddighet som är typiska för Grenache-druvorna. Detta gör Grenache Gris mycket lämplig för produktion av både vita och roséviner.

Denna druva har en unik smakprofil som gör den mycket mångsidig i matparningar. Grenache Gris passar utmärkt till fisk- och skaldjursrätter, särskilt om de är grillade eller serveras med en lätt sallad. Dessutom passar den till vissa kötträtter, som lamm och anka, och fungerar bra med smakrika såser och kryddor.

Grenache Gris är ett intressant val för vinälskare som söker något annorlunda och vill upptäcka nya smaker. ?'ven om det kan vara svårt att hitta Grenache Gris-viner i butikerna, är de definitivt värda att söka efter på vinlistan på restauranger eller på specialiserade vinbutiker. Grenache Gris är en druva med en spännande historia och en smakprofil som är både komplex och läcker, vilket gör den till ett utmärkt val för vinälskare som vill prova något nytt och spännande.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du