Filtrera & anpassa

Viner från Cotes du Roussillon

Ctes du Roussillon är ett av de mest kända vinområdena i södra Frankrike och ligger i regionen Languedoc-Roussillon. Området ligger vid foten av Pyrenéerna, som sträcker sig längs kusten från spanska gränsen i sydväst till floden Rhne i öst.Ctes du ...

Läs mer om Cotes du Roussillon i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Cotes du Roussillon


Côtes du Roussillon är ett av de mest kända vinområdena i södra Frankrike och ligger i regionen Languedoc-Roussillon. Området ligger vid foten av Pyrenéerna, som sträcker sig längs kusten från spanska gränsen i sydväst till floden Rhône i öst.

Côtes du Roussillon är känd för sin mångfald av viner, med olika druvsorter som odlas i regionen. De mest vanliga druvorna är Grenache, Syrah, Mourvèdre och Carignan, men även mindre kända druvsorter som Macabeu och Muscat kan hittas här. Vinerna i området varierar från friska och fruktiga viner till djupa och kraftfulla röda viner med hög alkoholhalt.

Côtes du Roussillon har en lång historia av vinodling, och har producerat vin sedan romerska tiden. Områdets jordmån består av kalksten och skiffer, vilket ger vinerna deras karaktäristiska smaker och aromer. Klimatet är varmt och torrt, med långa, soliga somrar och milda vintrar. De många soltimmar som området får under året ger druvorna en utmärkt mognadsgrad och intensitet i smakerna.

En av de mest berömda appelleringarna i området är Côtes du Roussillon Villages, som endast tillåter att druvorna odlas i utvalda områden. Vinerna som produceras här är av hög kvalitet och anses vara några av de bästa i regionen. Vinerna från Côtes du Roussillon Villages har en kraftfull och strukturerad karaktär med smaker av mörka frukter och kryddor.

Förutom vinodling är området även känt för sin vackra natur och rika kulturhistoria. Staden Perpignan är en populär destination för turister, med sina medeltida byggnader och pittoreska torg. Andra sevärdheter inkluderar slottet i Montner, och de medeltida byarna i området.

Sammanfattningsvis är Côtes du Roussillon ett vinområde i södra Frankrike med en rik historia av vinodling och kultur. Området är känt för sina mångfacetterade viner med hög kvalitet och karaktär, och är ett populärt resmål för turister som vill uppleva regionens natursköna platser och sevärdheter.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du