Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Vidal-Fleury Côtes du Rhône  2012

Vad tyckte du?

Vidal-Fleury Côtes du Rhône 2012

Frankrike, Cotes du Rhone, 750 ml, 14%

Ett av de bästa Côtes du Rhône-vinerna i prisklassen! Vidal-Fleurys Côtes du Rhône är gjord på 65 procent grenache, 20 procent syrah samt lite mourvèdre och carignan. 70 procent av vinet lagrades på ståltank för att bevara fruktigheten, och resten på stora foudres.

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2012

Druvor

Carignan, Mourvèdre, Grenache, Syrah

Smaknotering

Stor och örtig doft med inslag av röda och mörka bär, kryddor och sötlakrits. Smaken är medelfyllig med fint inlindade tanniner och en eftersmak fylld av salmiak och peppriga kryddor. 

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
90 p " Laddad med mörk frukt (plommon, körsbär och björnbär), kryddor, salmiak och peppar. Smakrikt och välbalanserat"

Vidal-Fleury, i sig en ansedd vinproducent, ägs sedan en tid av anrika Guigal och kvaliteten på vinerna blir bara bättre. Här har vi en 2012:a i underbar form. Laddad med mörk frukt (plommon, körsbär och björnbär), kryddor, salmiak och peppar. Smakrikt och välbalanserat. Det här är mycket vin för pengarna.

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ett av de bästa Côtes du Rhône-vinerna i prisklassen! Vidal-Fleurys Côtes du Rhône är gjord på 65 procent grenache, 20 procent syrah samt lite mourvèdre och carignan. 70 procent av vinet lagrades på ståltank för att bevara fruktigheten, och resten på stora foudres.

Producenten

Vidal-Fleury grundades 1781 och ligger i norra Rhône i Côte-Rôtie. Det är det enda vinhuset i Rhône som gjort vin utan uppehåll sedan 1781. Man äger en stor mängd fina vingårdar i norra Rhône men köper även in bra druvor från övriga Rhônedalen. Det mesta av vinet exporteras och det har alltid haft ett gott rykte om sig. 

Domaine Guigal köpte Vidal-Fleury 1984. Marcels pappa, Etienne, hade utbildat sig och arbetat hos Vidal-Fleury i sin ungdom. 2008 byggde man en helt ny vinkällare och kvaliteten har bara fortsatt att förbättras de senare åren. Nu har man ett eget vinmakarteam och i stort sett alla viner lagras lite extra innan de släpps till försäljning. 

Husets flaggskepp är Côte-Rôtie La Chatillone i Côte-Blonde men man gör toppviner i så gott som alla de kända Rhône-distrikten. Ännu så länge är priserna mycket modesta vilket gör att egendomens viner ofta tillhör områdets riktiga fynd. 

http://www.vidal-fleury.com/