Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Billecart-Salmon Cuvee Nicolas Francois Billecart Brut 2002

Vad tyckte du?

Billecart-Salmon Cuvee Nicolas Francois Billecart Brut 2002

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Det här är en högklassig champagne som ännu är i sin ungdom. 60% pinot noir och 40% chardonnay i ett av Billecart-Salmons prestigeviner. Första årgången var 1964 och man hämtar frukten från Grand Cru-byar i Côtes de Blancs och Montaigne de Reims. No 45 James Suckling Top 100, 2015 (98 p), No 82 Jame ···

Styckvis

1 595:-

/flaska
Låda (6 st)

1 595:-

/flaska, totalt 9 570:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Årgång

2002

Druvor

Pinot Noir, Chardonnay

Smaknotering

Doften är elegant och komplex med inslag av apelsinblommor, gröna äpplen, mandlar, nougat och rostat bröd. Smaken är torr, mycket frisk, nyanserad, aningen utvecklad och lång med toner av äpplen, smörkola, honung, kex, nötter, gul citrus och blixtrande mineralitet.

Drickes
2018-2028
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Decanter
99 p "One of the great Billecarts of the modern era"

This vintage has begun to open magnificently since its release, displaying remarkable complexity, yet at every moment clinging to impeccable elegance, coiled focus of malic acid tension and exhilarating chalk mineral texture. Delightful poise and intricate craftsmanship proclaim one of the great Billecarts of the modern era.

James Suckling
98 p "Impressive and youthful, super pure and full of power."

A superfine nose with the freshness still very much leading the way. Lemon and fresh wild strawberries, almond milk and a hint of brulée toffee; really lively. The palate has a bright, crunchy and assertive burst of lemon flavor on entry with white cherries and smooth, sherbet-like texture that delivers weight with elegance. Great balance here. Impressive and youthful, super pure and full of power.

WineSpectator
95 p "Buoyant, almost ethereal quality to this elegant Champagne"

"There´s a buoyant, almost ethereal quality to this elegant Champagne, offering a rich range of blackberry pâte de fruit, crystallized honey, grilled nut and oyster shell flavors, set on a fine, chalky mousse. Long and mouthwatering, with a clean, citrus-infused finish. Drink now through 2027."

The Richard Juhlin Champagne Club
94 p "Klassisk stil"

"Förvånande oförlöst i nuläget med massor av polerad snygg lite instängd kall frukt. Vid luftning kan man ana nougat, kaffe baguette och nöttoner. Antagligen väntar en snabb första skönhetsutveckling runt hörnet som så ofta med Billecart-Salmons skolbokschampagner. Klassisk stil."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det här är en högklassig champagne som ännu är i sin ungdom. 60% pinot noir och 40% chardonnay i ett av Billecart-Salmons prestigeviner. Första årgången var 1964 och man hämtar frukten från Grand Cru-byar i Côtes de Blancs och Montaigne de Reims. No 45 James Suckling Top 100, 2015 (98 p), No 82 James Suckling Top 100, 2016 (98 p) och 99 p av Decanter. 

Producenten

Champagnehuset Billecart-Salmon återfinns i byn Mareuil-sur-Aÿ, tillhörande Vallée de la Marne, en bit utanför Epernay. Firman har tillhört familjen Roland Billecart sedan 1818 då huset grundades av Nicolas-Francois Billecart. I dag är det en mycket omtyckt och välrenommerat champagnehus med en fin kontinuerligt jämn kvalitet och en egen stil av elegans och finess.

Billecart-Salmon var pionjärer när det kommer till kylstabilisering. Sedan 1955 har Billecart-Salmon använt en unik metod i sin vinifiering; den nedkylda musten, som håller runt 5°C, dekanteras över på små tankar varpå den jäses under låg temperatur i 2-3 veckor varpå man arbetar med jäsning på låg temperatur i två dagar. Billecart-Salmon är fortfarande en av få större familjeägda champagnehus.

http://champagne-billecart.fr/