Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Laurent-Perrier Brut Millesime 2012

Laurent-PerrierBrut Millesime 2012

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Ansedd som en legendarisk årgång och en av de bästa efter millennieskiftet tillsammans med 2008. Efter en ganska tuff vinter och vår följde en varm och solig sommar som gav en exeptionellt bra skörd med fullt mogna druvor i fin kondition. Lika delar pinot noir och chardonnay från byar med stamtavla.···

Styckvis

695 kr

/flaska
Låda (6 st)

4 170 kr

Årgång

2012

Smaknotering

Distinkt doft av mineral som följs av toner av mogen grapefrukt och vita stenfrukter. Smaken är stor och generös, energisk och komplex med inslag av röda äpplen, brioche, citrus och rostade nötter, med en lång avslutning som karaktäriseras av pomerans och kanderad citron.

Drickes
2023-2032
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8ºC

Så tycker experterna

-

Bettane & Desseauve
WineEnthusiast
95p "It is an impressive wine"

A vintage that marks the producer´s 200th anniversary, the Champagne is ripe with mature white fruits. It is an impressive wine that has richness alongside a tight mineral texture. Drink now.

Falstaff
95p

Ljust gröngul med reflexer i silver med fin mousse. En touch av kex, färsk persika, vita blommor samt en hint av limeolja. Komplex med tät struktur, fin syra, finessrik med toner av mineral och en stram, salt mineralitet i eftersmaken. Fantastisk längd med finess i eftersmaken. Mycket bra utvecklingspotential.

James Suckling
94p "Precise and focused"

Elegant array of lemons, slate, biscuits, oyster shells, croissants and brioche. Precise and focused on the palate, with sharp acidity and tight, fine bubbles. Pure and youthful for now. 50% chardonnay and 50% pinot noir. Dosage 8g/L. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Champagne Laurent-Perrier grundades redan 1812, och har idag växt till världens femte största champagnehus. Än idag är Champagne Laurent-Perrier familjeägt, och drivs av Alexandra Pereyre de Nonancourt och Stéphanie Meneux de Nonancourt. Utvecklingen tog fart när Marie-Louise Lanson de Nonancourt köpte Laurent-Perrier 1939. Vid den tidpunkten tillverkades 80 000 flaskor per år. Efter kriget, 1948, tog sonen Bernard de Nonancourt över driften, och det är tack vare honom som Laurent-Perrier idag är ett av de största och högst ansedda champagnehusen i hela världen. Idag produceras drygt 7,5 miljoner flaskor, och i källaren ligger 45 miljoner flaskor på lagring. Laurent-Perriers stil karaktäriseras av skicklig assemblage, dvs konsten att blanda olika crus, årgångar och druvsorter till en helhet som överträffar de enskilda elementen. Druvsorten chardonnay spelar huvudrollen i samtliga vita cuvéer och andelen chardonnay i deras champagner är signifikant högre än hos de flesta andra champagnehus; denna ädla druvsort bidrar med friskhet, elegans och kristallklar renhet. För Laurent-Perriers banbrytande roséer är det däremot pinot noir som spelar huvudrollen. Bernard de Nonancourt – även känd som ”Le Grand Bernard” hade ett brinnande intresse för produktionen av champagne. Tack vare Bernard var Laurent-Perrier ett av de första champagnehusen som lagrade sina viner på ståltankar istället för på cement under 1970-talet. Användningen av ståltankar ledde till större finess hos vinerna och är idag standard i Champagne. Inspirationen till att lämna cementtankarna bakom sig fick Bernard från vinmakaren Alain Terrier i Bordeaux. Terrier kom sedan att arbeta som ansvarig cellar master hos Laurent Perrier i 30 år. 1983 blev Michel Fauconnet assisterande cellar master, och tog över som cellar master år 2004. Bernard de Nonancourts passion och nyfikenhet gav Laurent-Perrier sin unika prägel som den främsta innovatören i Champagne. Flera av de cuvéer som skapades under Bernards tid har varit pionjärer och skapat helt nya produktkategorier i Champagne. 1959 introducerades Grand Siècle, den första prestigecuvéen baserad på flera olika årgångar. 1968 bröts ny mark i och med kreationen av Cuvée Rosé, som skapades genom att låta pinot noir macerera för att ge färg och karaktär, till skillnad från att blanda rött och vitt vin. 1981 skapade han Ultra Brut, den allra först cuvéen helt utan tillsatt socker (dosage). Laurent-Perriers viner produceras från vingårdar som samtliga är hållbarhetscertifierade enligt Viticulture Durable en Champagne.

https://www.laurent-perrier.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du