Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Nicolas Maillart Brut Millesime Premier Cru 2008

Vad tyckte du?

Champagne Nicolas Maillart Brut Millesime Premier Cru 2008

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12,5%

Nicolas Maillart är en familjefirma i Ecueil i Montaigne de Reims i Champagne. Sedan Nicolas tog över efter sin far 2003 har han i stort sett förändrat allt vilket ökat kvaliteten enormt. De 11 hektaren odlas så nära ekologiskt som det bara går och vinerna görs i en generös, vinös och lite rostad st ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2008

Druvor

Pinot Noir, Chardonnay

Smaknotering

Fräsch och tillgänglig doft av citrus, rostat bröd, gula äpplen och lite örter. Smaken är torr, frisk och fyllig med toner av ek och en härlig balans, krämig mousse och lång, mineraldriven eftersmak.

Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Decanter
92 p "This is a great wine that should be aged for a couple of years"

Golden-yellow in color, the 2008 Millésime Premier Cru Brut is deep, pure, ripe and complex on the nose, with sweet cherry flavors. This has great finesse and tension, and is very young, but lovely, pure and mineral. This is a great wine that should be aged for a couple of years. There is great finesse and elegance here. The finish is long and with grip.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Nicolas Maillart är en familjefirma i Ecueil i Montaigne de Reims i Champagne. Sedan Nicolas tog över efter sin far 2003 har han i stort sett förändrat allt vilket ökat kvaliteten enormt. De 11 hektaren odlas så nära ekologiskt som det bara går och vinerna görs i en generös, vinös och lite rostad stil. Platine är gjord på 80 procent pinot noir och 20 procent chardonnay som kommer från Grand Cru- och Premier Cruvingårdar i  Ecueil, Villers Allerand och Bouzy. Vinet gör sig perfekt till fisk och skaldjur. Det är bara att försöka spara till hummerpremiären!

Producenten

Nicolas Maillart är en familjefirma i Écueil i Montaigne de Reims i Champagne. Familjen har odlat vin i området sedan åtminstone 1700-talet och sedan 2003 är det Nicolas Maillart som driver firman. När Nicolas tog över efter sin far började han en komplett omvandling av firman. Bland annat så slutade han att krossa och pressa sina druvor hos områdets stora kooperativ för att få mer kontroll över procesessen. 

De 11 hektaren odlas hållbart och så nära ekologiskt som det bara går och vinerna görs i en generös, vinös och lite rostad stil med naturlig jäst och ett stort inslag av lagring på ek. Platine är instegsvinet och kommer från Grand Cru- och Premier Cruvingårdar i  Ecueil, Villers Allerand och Bouzy. Dessutom gör han en Brut Rosé Grand Cru, två vingårdsviner (en 100 procent chardonnay och en 100 procent pinot noir - båda som årgångschampagne), en vanlig årgångscuvée och en Cuvée Prestige. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du