Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bonnaire Blanc de Blanc Grand Cru Brut 2014
Våra kunder tycker

BonnaireBlanc de Blanc Grand Cru Brut 2014

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

2014 årgången av Bonnaires vintagechampagne är här! Vinet är gjort på chardonnaydruvor från 20-30 år gamla vinstockar i Grand cru-byn Cramant i Côte des Blancs. Bonnaire är kända för sina välstrukturerade och krämiga chardonnaychampagner, tack vare att Champagnehuset äger några av Cramants bästa läg···

Styckvis

579 kr

/flaska
Låda (6 st)

3 474 kr

Årgång

2014

Smaknotering

Ung och stor doft av gröna äpplen, citrus, nybakat bröd, nougat och stenfrukt. Smaken är torr, frisk och välstrukturerad med härligt gräddig fyllighet. Eftersmaken är lång och elegant. Redan nu är champagnen mycket tilltalande i sin fruktighet och är perfekt att dricka redan nu och ett par år framöver. 

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

The Richard Juhlin Champagne Club
90p "snäll version av årgången med päron, smultron, söt citron och gräddkola"

Ett magiskt möte mellan mig, en flaska från en av mina bästa vänner i Champagne under stjärnhimlen på en terrass på Seychellerna till Gary Moore, Alain Parsons och Janne Schaffer. Ren magi i möte och ögonblick, men vid officiell analys en medelbra ganska snäll version av årgången med päron, smultron, söt citron och gräddkola i anslaget. Lagra fem år efter lanseringen.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Bonnaire är den största enskilde ägaren i byn Cramant med 13 ha topplägen. Egendomen hette ursprungligen Bonnaire-Bouquement och firman grundades 1932 av Fernand Bouquement. Man förfogar över egna odlingar på 22 hektar, 13, 5 i Cramant och resterande i Marne-dalen. Vinmakare är Jean-Louis Bonnaire. Den årliga produktionen är ca 200 000 buteljer. Bonnaires viner behöver ofta rejält med tid och kan vara slutna som unga för att sedan öppna upp och visa på den för byn så typiska toffée-tonen.

http://www.champagne-bonnaire.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du