Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel La Côte Blanc de Blancs Premier Cru

Champagne BoizelLa Côte Blanc de Blancs Premier Cru

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Boizels viner är kända för att vara smakrika och prisvärda viner och den brittiske champagnekännaren Tom Stevenson håller Boizels Blanc de Blancs som den mest undervärderade i hela Champagne och att det bara är en tidsfråga innan de blir mer kända.   Denna Blanc de Blancs är en blandning av Premie···

Styckvis

549 kr

/flaska
Låda (6 st)

3 294 kr

Smaknotering

Doften är frisk och blommiga och avslöjar fina toner av färska akaciablommor och hagtorn med förföriska nyanser av färsk brioche och honung, toppat med antydningar av mandel och citrus. Smaken är balanserad och krämig och de delikata men intensiva aromer av hasselnöt, grapefrukt och rostad brioche understödd av en mycket förförisk mineralitet följt av en lång och frisk eftersmak.

Drickes
2024-2028
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
91p 91 p "very fine bubbles and a fresh, biscuity finish"

A crisp and clean blanc de blancs with fresh pears, green apples, citrus rind and hints of cardamom buns on the nose. Medium-bodied, with very fine bubbles and a fresh, biscuity finish.

Decanter
90p "Lively and refreshing, with a well rounded palate and supple mousse"


Restrained aromas of youthful citrusy fruit. Lively and refreshing, with a well rounded palate and supple mousse. Savoury finish.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du