Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
UPR Champagne Le Mesnil Grand Cru Blanc de Blancs Grand Cru Dubbelmagnum 1998

UPR Champagne Le Mesnil Grand CruBlanc de Blancs Grand Cru Dubbelmagnum 1998

Frankrike, Champagne, 3000 ml, 12%

Denna vintagechampagne görs endast de absolut bästa åren i Champagne och i mycket liten upplaga. 1998 blev en historisk årgång i Champagne, en av de bästa den senaste 25 åren och nästintill omöjlig att få tag på idag. Särskilt lyckad blev årgången just för chardonnaydruvor. 

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

1998

Smaknotering

En utvecklad och komplex blanc de blanc med tydlig mineralitetskaraktär, välintegrerad mousse, stram struktur och en harmonisk eftersmak med enastående längd.

Drickes
2019-2026
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
3000 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Denna vintagechampagne görs endast de absolut bästa åren i Champagne och i mycket liten upplaga. 1998 blev en historisk årgång i Champagne, en av de bästa den senaste 25 åren och nästintill omöjlig att få tag på idag. Särskilt lyckad blev årgången just för chardonnaydruvor. 

Producenten

Champagne Le Mesnil Grand Cru är ett berömt kooperativ som grundades 1937 av några odlare som insåg att vägen ut ur 30-talets ekonomiska kris var att göra vin från de bästa grand cru vingårdarna istället för att var beroende av att kunna sälja druvorna till de stora champagnehusen. Centrum för verksamheten är i just Grand Cru byn Le Mesnil-sur-Oger och man är granne med legendariska Salon. Idag har man byggt upp ett strålande rykte.

På senare år har man gjort stora investeringar i teknik så att alla anläggningar är toppmoderna och all vinmark är klassificerad som Grand Cru. Fortfarande levererar man druvor till de stora husen men man har egen lagringskapacitet på fem miljoner buteljer. Le Mesnils champagner lagras minst tre år, och ofta längre, innan de släpps på marknaden. 

Enligt champagneexperten Tom Stevenson är Le Mesnil ett "super-cooperative that makes a poor man's version of the famous mono- cru blanc de blancs of Le Mesnil-sur-Oger, Salon and Krug Clos du Mesnil. Recommended, affordable wines for fans of mineral and steely Chardonnay Champagnes." 

http://www.champagnelemesnil.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du