Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
UPR Champagne Le Mesnil Grand Cru Blanc de Blancs Grand Cru Brut 2008

Vad tyckte du?

UPR Champagne Le Mesnil Grand Cru Blanc de Blancs Grand Cru Brut 2008

Frankrike, Champagne, 750 ml, 13%

I hjärtat av Cote des Blancs producerar det välrenommerade kooperativet Les Mesnil sina välgjorda, eleganta Blanc de Blancs-champagner. Druvorna kommer från 40-åriga rankor. Ingen malolaktisk jäsning. 2008 räknas som en av de riktigt stora årgångarna - en så kallad 10/10-årgång. Vinerna är av utsökt ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2008

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Komplex, ännu ung och stor doft av rostat bröd, kanderade nötter, honung, smör, blommor och nougat. Smaken är mycket torr, och frisk med fantastisk struktur som vittnar om att detta vin kan sparas länge till.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

I hjärtat av Cote des Blancs producerar det välrenommerade kooperativet Les Mesnil sina välgjorda, eleganta Blanc de Blancs-champagner. Druvorna kommer från 40-åriga rankor. Ingen malolaktisk jäsning. 2008 räknas som en av de riktigt stora årgångarna - en så kallad 10/10-årgång. Vinerna är av utsökt kvalitet med ett långt liv i källaren men är tillgängliga redan nu för omedelbar konsumtion.

Producenten

Champagne Le Mesnil Grand Cru är ett berömt kooperativ som grundades 1937 av några odlare som insåg att vägen ut ur 30-talets ekonomiska kris var att göra vin från de bästa grand cru vingårdarna istället för att var beroende av att kunna sälja druvorna till de stora champagnehusen. Centrum för verksamheten är i just Grand Cru byn Le Mesnil-sur-Oger och man är granne med legendariska Salon. Idag har man byggt upp ett strålande rykte.

På senare år har man gjort stora investeringar i teknik så att alla anläggningar är toppmoderna och all vinmark är klassificerad som Grand Cru. Fortfarande levererar man druvor till de stora husen men man har egen lagringskapacitet på fem miljoner buteljer. Le Mesnils champagner lagras minst tre år, och ofta längre, innan de släpps på marknaden. 

Enligt champagneexperten Tom Stevenson är Le Mesnil ett "super-cooperative that makes a poor man's version of the famous mono- cru blanc de blancs of Le Mesnil-sur-Oger, Salon and Krug Clos du Mesnil. Recommended, affordable wines for fans of mineral and steely Chardonnay Champagnes." 

http://www.champagnelemesnil.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du