Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bonnaire Blanc de Blancs Grand Cru Brut

Vad tyckte du?

Bonnaire Blanc de Blancs Grand Cru Brut

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

I fyra decennier har Bonnaire försett oss med några av de krämigaste Chardonnay-viner världen skådat. Sedan några år tillbaka har Jean-Louis Bonnaire flyttat ner kontor och mottagningsrum till den hypermoderna anläggningen mitt bland byns vinrankor. Han äger några av Cramants bästa lägen. Den malola ···

Styckvis

371:-

/flaska
Låda (6 st)

371:-

/flaska, totalt 2 226:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Druvor

Chardonnay

Smaknotering

En klassisk Blanc de Blancs från Grand Cru-byn Cramant - ett av de bästa lägena i Côte des Blancs. Doften är stor och ren med inslag av äpple och mineral. Smaken är torr och fruktig med krämig mousse och toner av krita, vitt bröd och kallt smör. Lång härlig eftersmak. Vinet är moget redan i dag men kan lagras i ytterligare något eller några år för att få mer utvecklade fruktsmaker.  

Drickes
2018-2020
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Dina Viner
91 p FYND++

"En ung, fräsch champagne med ren, elegant frukt, bra balans, bra syra och inslag av vita päron, äpple, pomelo, grapefrukt, grädde, citrus och mineraler."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

I Frankrike dricker man oftast sin champagne till dessert men i övriga världen som aperitif. Visserligen är champagne den perfekta aperitifen med sina aptitretande syror och snabbverkande, uppiggande effekt, men med rätt matackompanjemang kan man få ut ännu mer av sin dryckesupplevelse. Fransmännen är ju som bekant världsmästare i matlagning och deras storhet beror på en kombination av tradition, kunnande samt tillgång på bra råvaror. Varje provins har lokala rätter som har uppnått världsrykte, men Champagne är med franska mått mätt ingen stor kulinarisk provins. På de bästa restaurangerna äter man mestadels rätter från övriga Frankrike. Det lokala köket är trots allt rikt och varierat. De närliggande floderna är rika på sötvattenfisk, och eftersom Ardenneskogarna norr om Reims fortfarande tillhör Europas vilt- och fågelrikaste områden, ingår hjortar, rådjur och hönsfåglar i många av de lokala rätterna. Lamm- och fläskrätter är också vanligare än rätter gjorda på nötkött. Champagne är med sin friska syra och härliga bubblighet en perfekt start på en middag. Om du orkar anstränga dig lite grann kan vi rekommendera en riktigt rolig och god förrätt där den gamla hamburgaren har fått sig en ny look. Klicka på länken nedan för recept:

Vinet

I fyra decennier har Bonnaire försett oss med några av de krämigaste Chardonnay-viner världen skådat. Sedan några år tillbaka har Jean-Louis Bonnaire flyttat ner kontor och mottagningsrum till den hypermoderna anläggningen mitt bland byns vinrankor. Han äger några av Cramants bästa lägen. Den malolaktiska jäsningen genomförs till 100% och vinerna får därigenom en smörig mogen karaktär redan i ungdomen och syran är alltid mycket hög. DRUVOR 100% Chardonnay. Vinet är redo att drickas, men tål att lagras ytterligare en tid.

Producenten

Bonnaire är den största enskilde ägaren i byn Cramant med 13 ha topplägen. Egendomen hette ursprungligen Bonnaire-Bouquement och firman grundades 1932 av Fernand Bouquement. Man förfogar över egna odlingar på 22 hektar, 13, 5 i Cramant och resterande i Marne-dalen. Vinmakare är Jean-Louis Bonnaire. Den årliga produktionen är ca 200 000 buteljer. Bonnaires viner behöver ofta rejält med tid och kan vara slutna som unga för att sedan öppna upp och visa på den för byn så typiska toffée-tonen.

http://www.champagne-bonnaire.com/