Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Agnes Paquet AliBoitBoit

Vad tyckte du?

Domaine Agnes Paquet AliBoitBoit

Ekologisk

Frankrike, Bourgogne Ordinarie, 750 ml, 13%

Spännande Pet Nat från vår nya Bourgogneproducent Agnes Paquet i Côtes de Beaune. Agnes jobbar ekologiskt och hantverksmässigt i allt hon gör i vingården och i vinkällaren. AliBoitBoit är hennes vin de soif - klunkbara bubbelvin - som är gjort på aligotédruvor som buteljeras innan vinet jäst klar. M ···

Styckvis

199:-

/flaska
Låda (12 st)

199:-

/flaska, totalt 2 388:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Druvor

Aligoté

Smaknotering

Stor blommig lite brödig doft med inslag av citrus, gröna äpplen och mineral. Frisk fruktig och läcker smak av citrus, gröna äpplen och rökig mineral. Här finns en liten angenäm sälta i eftersmaken som gör att det är lätt att matcha till mat.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC
Sockerhalt
20 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Spännande Pet Nat från vår nya Bourgogneproducent Agnes Paquet i Côtes de Beaune. Agnes jobbar ekologiskt och hantverksmässigt i allt hon gör i vingården och i vinkällaren. AliBoitBoit är hennes vin de soif - klunkbara bubbelvin - som är gjort på aligotédruvor som buteljeras innan vinet jäst klar. Metoden kallas méthode ancestral och används för att skapa ett bubbelvin som jäser klart på flaska. Det gör att vinet blir mousserande och har en liten naturlig restsötma i flaskan. Stilen kallas även populärt för pétillant naturel eller Pet Nat.

Producenten


Domaine Agnes Paquet ligger mellan Meursault och Pommards kullar ligger byn Meloisey, nära St Romain och Auxey Duresses i Côtes de Beaune. Här tog Agnes över vingården från sin familj vid millennieskiftet när de höll på att sälja egendomen i Auxey Duresses, och ett det blev starten på stort vinäventyr. Hennes första årgång var 2001 och hon har sedan dess expanderat sin portfolio till andra appellationer, inklusive spännande nyförvärv i både Chassagne, Pommard och Saint-Aubin. Totalt har hon nu 9 hektar till sitt förfogande.

Agnes står för nytänk och progressivitet, hon föredrar balanserade mineraldrivna, eleganta viner som inte är överextraherade och fokuserar på att uttrycka sin terroir på bästa möjliga sätt. Ek används mycket varsamt, och vinerna buteljeras ofiltrerade. Hennes Auxey Duresses kommer från en tre hektar stor vingård med över 85 år gamla vinstockar som växer på kalkrik jord. Vinet lagras på 15% ny ek och har en kittlande mineralitet och pigg frukt. Hennes Chassagne kommer från yngre vinstockar (20 år) på mer lerrik jordmån och vinet är naturligtvis generösare med lite mer ny ek (30%) med en bevarad balans och fantastisk struktur. Missa inte heller hennes lekfulla pet nat-viner som går under benämningen AliBoitBoit (en vit gjord på aligoté och en rosé gjord på gamay).

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du