Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Nyetimber Rosé

Vad tyckte du?

Nyetimber Rosé

England, Sussex, 750 ml, 12,5%

Nyetimber har i över 25 år gjort Englands finaste, mousserande viner. Alla viner är gjorda på druvor från Nyetimbers egna odlingar som växer på sydliga sluttningar i en sandig och kalkrik jord, där de skyddas från de kyliga kustvindarna. Varje vingårdsläge vinifieras för sig för att skapa de bästa f ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Smaknotering

Ganska stor doft av mogna röda bär. Smaken är torr med bra mousse och balanserad syra. Hallon och jordgubbar dominerar den mycket rena och fina smaken. Lång balanserad eftersmak. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2019-2024
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

JancisRobinson
16p/20

Very bright pink. Loads of primary red fruit on the nose and palate. A bit crude and fruit-driven. Has a sort of mainstream fruitiness in the style of Antipodean sparkling wine. Not exactly typical of England though.

smag&behag
93p

Doften är sval, ren med toner av hallon och markerad mineralitet. Smaken är delikat och elegant med stor precision och på hög teknisk nivå. Delikat, förfinad och omedelbart charmerande. Välbakanserat, tilltalande och förnämt. Massor av substans som ger vinet ryggrad att stå upp mot lite kraftigare mat.

Dina Viner
91+ p "Ett djupt, rikt och fylligt mousserande vin."

"Ett djupt, rikt och fylligt mousserande vin med solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av hallon, jordgubbar, äpple, pomelo, våt sten, blommor, och mineraler."


God aperitif, ganska rik stil. Den är inte sådär söt och kladdig som en del mousserande roséviner, utan har en väldigt fint stringens på slutet som är typisk för Nyetimber! Här kan jag tänka mig en tartar på tonfisk. Eller, om vi fortfarande är sugna på att grilla, ta en stor, tjock, redigt fin bit tonfisk och grilla den snabbt i 30 sekunder på varje sida. Servera den gärna med ett lite sötare tillbehör, gör t.ex. en mangosalsa med goda tomater, sticklök, koriander och lite chili! Den typen av smak tycker jag är riktigt snygg till den här runda, generösa stilen på rosé.

BjörnstierneAntonson
The Richard Juhlin Champagne Club, Stockholm

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Nyetimber har i över 25 år gjort Englands finaste, mousserande viner. Alla viner är gjorda på druvor från Nyetimbers egna odlingar som växer på sydliga sluttningar i en sandig och kalkrik jord, där de skyddas från de kyliga kustvindarna. Varje vingårdsläge vinifieras för sig för att skapa de bästa förutsättningar för att ta tillvara på det unika i varje växtplats och druva innan vinet sedan blandas. Vinrankorna beskärs strikt enligt de regler som finns för den traditionella metoden och vinerna lagras sedan extra länge på sin jästfällning för att uppnå en personlig karaktär och komplexitet. Nyetimbers ambition är att producera det bästa mousserade vinet i England och konkurrera med de bästa champagnerna. Druvblenden består av 45% chardonnay, 53% pinot noir, 2% pinot meunier

Producenten

Nyetimber har i över 25 år gjort Englands finaste, mousserande viner. Alla viner är gjorda på druvor från Nyetimbers egna odlingar som växer på sydliga sluttningar i en sandig och kalkrik jord, där de skyddas från de kyliga kustvindarna. Varje vingårdsläge vinifieras för sig för att skapa de bästa förutsättningar för att ta tillvara på det unika i varje växtplats och druva innan vinet sedan blandas. Vinrankorna beskärs strikt enligt de regler som finns för den traditionella metoden och vinerna lagras sedan extra länge på sin jästfällning för att uppnå en personlig karaktär och komplexitet. Nyetimbers ambition är att producera det bästa mousserade vinet i England och konkurrera med de bästa champagnerna. Första årgången såg dagens ljus 1992 och var en blanc de blanc. Vinet skapade rubriker direkt då experterna i en blindprovning i London hävdade att det var en champagne man provat. 2010 hade det italienska vinmagasinet Bollicini en blindsmakning i Verona med 52 mousserande viner. Bästa vin blev Nyetimber före bl.a. Bollinger Special Cuvée, Roederer och flera andra champagner.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://nyetimber.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du