Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Ultime

Champagne BoizelUltime

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Ultime tillverkas endast under år då druvorna (50% pinot noir, 37% chardonnay och 13% pinot meunier) når de allra högsta nivåerna av mognad för att kunna ge den fulla rikedomen och karaktären hos de tre druvsorterna. Ingen dosage används för att ge vinet större rundhet i slutet av tillverkningsproc ···

Styckvis

499 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 994 kr

Smaknotering

Subtil och komplex doft med delikata aromer av vingårdspersikor, vita blommor och lätt rostad mandel. I smaken möts man av en uttalad friskhet som samsas med fruktiga och kryddiga toner av fruktkompott och pepparkaka som ligger kvar i den långa, rena och harmoniska eftersmaken.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ultime tillverkas endast under år då druvorna (50% pinot noir, 37% chardonnay och 13% pinot meunier) når de allra högsta nivåerna av mognad för att kunna ge den fulla rikedomen och karaktären hos de tre druvsorterna.

Ingen dosage används för att ge vinet större rundhet i slutet av tillverkningsprocessen vilket gör att all uppmärksamhet är inriktad på att få fram en champagne med mycket ren och subtil harmoni.

Ultime Zéro Dosage förblir i källaren längre än genomsnittet, vilket gör att vinet mognar långsamt och perfekt.

40% reserve-vin och 6 års lagring med jästfällning.

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du