Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Maison Louis Jadot 2x2016, 2x2017, 2x2018, två flaskor av var årgång av Beaune 1:er Cru Clos de Couchereaux

Maison Louis Jadot2x2016, 2x2017, 2x2018, två flaskor av var årgång av Beaune 1:er Cru Clos de Couchereaux

Frankrike, Cote de Beaune, 750 ml, 13,5%

En superproducent från Bourgogne. Tre årgångar av en Premier Cru. Totalt sex flaskor. Här har vi en fantastisk minivertikal för Bourgogneälskaren. I denna låda hittar vi tre olika årgångar av samma vin (2 flaskor av varje) - och från en av de bästa i hela regionen. Bourgognegiganten Louis Jadot från···

Låda (6 st)

3 570 kr

Flaskpris 595 kr
Smaknotering

2016 Beaune 1:er Cru Clos de Couchereaux, Louis Jadot (2 flaskor) Årgångstypisk, ungdomlig och stiltypisk. Fullmatad med röda bär (lingon, jordgubbar och röda vinbär), söta kryddor, välintegrerade fataromer och skogsbädd. Vinet har en tät och komplex struktur med sammetslena tanniner och en lång eftersmak. 2017 Beaune 1:er Cru Clos de Couchereaux, Louis Jadot (2 flaskor) Clos des Couchereaux 2017 avslöjar en symfoni av smaker. Saftiga röda frukter, som körsbär och tranbär står i centrum, medan nyanser av lakrits, tobak och skogsbotten lägger till lager av komplexitet. Vinets silkeslena konsistens och välintegrerade tanniner skapar en lyxig munkänsla som lämnar ett bestående intryck som dröjer sig kvar i gommen. 2018 Beaune 1:er Cru Clos de Couchereaux, Louis Jadot (2 flaskor) Intensiva toner av mörka frukter som plommon och björnbär uttrycks generöst i doften och i smaken från denna Clos de Couchereaux 2018. De rökiga inslagen blandas subtilt med kaffet och avslöjar komplexiteten som kommer att utvecklas i flaskan med tiden. En superproducent från Bourgogne. Tre årgångar av en Premier Cru. Totalt sex flaskor. Här har vi en fantastisk minivertikal för Bourgogneälskaren. I denna låda hittar vi tre olika årgångar av samma vin (2 flaskor av varje) - och från en av de bästa i hela regionen. Bourgognegiganten Louis Jadot från klassiska årgångarna 2016, 2017 och 2018. Les Couchereaux är ett av 36 premier cru-lägen i Beaune och ligger mitt i byn. Vingården har en sydlig exponering och en jordmån som består av lera och kalksten. Den är väldränerad och värms upp snabbt och effektivt. Vinifieringen sker med avstjälkade druvklasar som macererar (drar med druvmusten) i runt 4 veckor. Vinet lagras därefter på ekfat i 18 månader.  Vinmakaren Frédéric Barnier har i detta tagit fram en storslagen Beaune från de tre fantastiska årgångarna. Trots lång fatlagring är ekfatstonerna mycket välintegrerade och eleganta tanniner. Det här är viner som kommer att belöna den tålmodige - det är utsökt gott redan nu men kommer definitivt att vinna på ytterligare lagring. 

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Bland Bourgognes närmare 4000 producenter och négocianter är Maison Louis Jadot en gigant i båda hänseendena. Firman grundades 1859 och man äger i sammanhanget hisnande 200 hektar mark. I sin portfölj har man över 150 olika viner som görs på såväl egen som inköpt frukt från långtidskontrakterade småodlare. Man gör viner i hela skalan - från generisk Bourgogne till Grand Cru och befinner sig alltid i absoluta toppskiktet. Alla viner har namnet Louis Jadot på etiketten men det finns olika kategorier som man kan tyda utifrån informationen på vinets etikett. Står det bara Louis Jadot kommer druvorna från druvor eller färdig must som köpts in. På toppvinerna som kommer från de egna vingårdarna finns fyra olika avsändare: Domaine Louis Jadot, Domaine Gagey eller Les Héritiers Louis Jadot. En fjärde variant finns också, Domaine Duc de Magenta, det är en vinegendom som Jadot sköter helt och hållet utan att äga den (man äger också Château des Jaques med 88 hektar vingårdar i Moulin à Vent, Fleurie och Chénas i Beaujolais). Totalt producerar Louis Jadot producerar närmare 900 000 lådor vin. Samtidigt satsar man målmedvetet på det småskaliga. Här vinifieras allt från enstaka fat av de mest exklusiva vinerna till volymer på många tusentals liter med samma stränga kvalitetskrav. 

http://www.louisjadot.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du