Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tyrrells Wines Moores Creek Chardonnay 2011

Tyrrells WinesMoores Creek Chardonnay 2011

Australien, Hunter Valley, 750 ml, 13%

Chardonnay odlas runt om i världen och är en av de druvor som vunnit störst berömmelse. Den ger de finaste vita Bourgogner och ingår som en av tre druvor i Champagne. Den är relativt lättodlad, knoppar tidigt och trivs i relativt kallt klimat. Den är lagringsduglig och trivs utmärkt tillsammans med ···

Styckvis

98 kr

/flaska
Låda (6 st)

588 kr

Årgång

2011

Smaknotering

Doften är fruktig med inslag av fat och exotisk frukt. Smaken är torr, frisk och mycket fruktig med inslag av ananas, honungsmelon och grapefrukt. Eftersmaken är lång med diskret fatkaraktär.

Drickes
2019-2014
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar till smakrika rätter av fisk och skaldjur eller till rätter av fågel eller fläsk. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Chardonnay odlas runt om i världen och är en av de druvor som vunnit störst berömmelse. Den ger de finaste vita Bourgogner och ingår som en av tre druvor i Champagne. Den är relativt lättodlad, knoppar tidigt och trivs i relativt kallt klimat. Den är lagringsduglig och trivs utmärkt tillsammans med ekfat som den ofta lagras i. Tack vare Chardonnay-druvans relativt neutrala karaktär kan mycket varierade vinstilar uppnås genom olika framställningsmetoder. Den anpassar sig lätt efter klimat och växtbetingelser och de olika processer som man utsätter den för i vineriet.

Producenten

År 1858 planterade Edward Tyrrell sina första vinrankor i Brokenback Range. Redan vid ett tidigt stadium rankades denna växtplats mycket högt i Hunter Valley, beläget nordväst om Sydney. Idag har man utvidgat sina arealer och man kan hitta Tyrrell´s viner i både McLaren Vale och Heathcote i Victoria. Idag är Bruce Tyrrell Managing director och han ansvarar för exporten till drygt trettio länder. För de flesta är Tyrrell´s förknippat med sina vita, åldrade viner på Sémillon.

http://www.tyrrells.com.au/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du