Filtrera & anpassa

Viner från Hunter Valley, Australien

New South Wales mest kända vindistrikt är Hunter Valley - som också är hem till en av världens mest distinkta vinstilar - Hunter Valley Sémillon som historiskt kallades för Hunter Riesling. Ett vitt torrt vin som i sin ungdom är lätt, friskt och ...

Läs mer om Hunter Valley i Australien

Vi har tyvärr inga viner från det angivna distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner
Dölj atlas

Mer om viner från Hunter Valley


New South Wales mest kända vindistrikt är Hunter Valley - som också är hem till en av världens mest distinkta vinstilar - Hunter Valley Sémillon (som historiskt kallades för ”Hunter Riesling”). Ett vitt torrt vin som i sin ungdom är lätt, friskt och mineraligt men som med ett decennium eller mer på flaska utvecklar en gyllene färg och komplexa rostade smaker av honung, bivax, smör och mogen citrusfrukt.

Dalen delas upp i en övre och en nedre del - Upper and Lower Hunter - där den senare domineras av rött vin på druvor som cabernet sauvignon och shiraz. Viner som kan vara rejält koncentrerade med tuffa tanniner och som behöver tid för att utvecklas. Vinodlarna och egendomarna har experimenterat med en mängd olika druvsorter - men få klarar av det varma och fuktiga klimatet. Dock har Tyrells gjort riktigt bra resultat med chardonnay.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du